Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Francesc Roig ha denunciat “la censura del Govern de Mazón per haver retirat de la Conselleria d’Educació dues guies educatives relacionades amb els drets LGTBI. Esta censura també és homofòbia”.

Esta afirmació l’ha feta hui al Ple de Les Corts, en la presentació d’una proposta de resolució perquè el Govern de PP i Vox aplique polítiques efectives per a preservar els drets de les persones LGTBI.

El diputat de compromís ha explicitat que la Conselleria d’Educació “està prohibint que els centres accedisquen a continguts que parlen de diversitat, de persones LGTBI, de persones trans. És el repositori  Reico, de continguts per a igualtat i convivència”.

“Amb la Conselleria de Compromís podíem trobar cinc guies. Ara hi ha tres. El PP n’ha eliminat una sobre educació sexual per a FP i el material `Els nostres cossos els nostres drets’. La llibertat educativa canta por soleares”.

El material didàctic ‘Els nostres cossos, els nostres drets’ és un recurs interactiu, complet i rigorós, amb propostes que abasten la totalitat de temàtiques susceptibles de ser treballades en secundària obligatòria, batxillerat, cicles de formació professional, formació de persones adultes i ensenyaments especials. Es tracta d’una aproximació a la sexualitat, l’expressió dels afectes i la diversitat humana des d’un punt de vista holístic, objectiu i no doctrinal, que permet la inclusió de l’educació sexual en els plans d’estudi, els projectes educatius, les programacions didàctiques i l’acció tutorial, d’una forma sistematitzada, ajustada al grau de maduresa de l’alumnat destinatari i a les necessitats detectades en cada centre o nivell educatiu.

La ‘Guia d’educació sexual integral. Una proposta per a la Formació Professional’, forma part d’una col·lecció enfocada a cada etapa educativa i era la primera publicada específicament per a tractar estes temàtiques en el context específic dels estudis d’FP. 

En paraules de Francesc Roig, “s’acosta l’Orgull i el PP traurà la bandera LGTBI. La sostindran amb les mateixes mans que signen pactes amb l’extrema dreta de l’odi. La sostindran amb les mateixes mans que retiren continguts LGTBI dels centres educatius”.