Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a Les Corts, Joan Baldoví, ha anunciat que compta amb documentació requerida al Govern de Mazón sobre l’admissió al registre de fundacions de la ‘Fundación CV para la defensa de los hombres maltratados’ i les declaracions de la vicepresidenta Susana Camarero negant que esta pseudo entitat rebria ajudes públiques.

En este sentit, Baldoví ha revelat que “la Fundació preveu que el 75 % dels seus ingressos provinguen de subvencions del sector públic” i ha fet molt d’èmfasi en què “un dels serveis que ofereix esta entitat al seu web és la defensa dels homes per presumptes denúncies falses i entenem que això és molt greu perquè posa al mateix sac a maltractadors i a víctimes. Per tant caldrà que Susana Caramero ens explique per què esta gent té previst rebre de les arques públiques valencianes la immensa majoria del seu pressupost”.

Així mateix, des de Compromís s’ha detectat que els estatuts i objectius inscrits favorablement per part del Govern de Mazón per a considerar esta entitat com a fundació d’interés general  no es corresponen amb els objectius i serveis que ofereix la mateix en la seua pàgina web. Un dels més destacats i, segons Compromís, “més greu”, és el de serveis jurídics per suposades denúncies falses que expliquen literalment d’esta manera: “Si has sido acusado falsamente de un delito de violencia de género pero no pudiste defenderte con tus pruebas por no contar con abogado de confianza”.

La coalició ha assenyalat que, segons dades de la Fiscalia, només el 0,01% de les denúncies per violència masclista es poden considerar denuncies falses. “El Govern de Mazón haurà de retre comptes i explicar si té previst finançar a una entitat que pretén emparar als maltractadors”, ha asseverat el portaveu de Compromís. La coalició instarà de nou a al Govern de Mazón a explicar si esta entitat rebrà ajudes de la Generalitat  i si revisarà la seua legalitat en el procés d’inscripció al Registre de Fundacions.