Bota al contingut principal

La portaveu d’Agricultura de Compromís i diputada en les Corts, Paula Espinosa, ha intervingut hui a la sessió plenària del Comité de les Regions de la Unió Europea a Brussel·les, per denunciar els greuges de la Política Agrària Comuna (PAC) cap a l’agricultura valenciana.

En el debat amb el Comissari Europeu d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, la representant de Compromís ha denunciat que la PAC, la política amb més impacte sobre el territori i amb més pressupost de la UE, no està tenint un impacte positiu al territori valencià i en conseqüència, una de les principals ferramentes capaç de transformar el paisatge i el sistema de producció agrària, no està obtenint els resultats esperats.

Per a Espinosa “la PAC té una gran potencialitat de ser aliada de la conservació de la biodiversitat i la restauració agroecològica. Malauradament, a hores d’ara, no està sent així. Per això, el futur de la PAC passa per atendre, fonamentalment, les particularitats de cada territori durant el seu propi disseny”.

“Només atenent a la singularitat de cada territori, com és el cas de l’estructura minifundista i la parcel·lació de les explotacions agràries valencianes; es podrà acabar amb la injusta situació en que viuen els llauradors i les llauradores d’explotacions més menudes —ha afegit Espinosa—. Les quals pateixen un sistema que genera una desigualtat palpable en l’actual assignació de la PAC i, obliguen, a tindre que competir entre explotacions,  independentment del volum de producció, arribant inclús a situacions en les que ni tan sols poden optar a les ajudes que se’n deriven dels eco-regímens”.

La representant de Compromís ha aprofitat la seua intervenció per denunciar més injustícies cap al camp valencià, “a la situació derivada de la PAC, li afegim el desastrós impacte dels Acords Comercials amb tercers països que es signen en condicions desiguals respecte de les exigides als llauradors i llauradores valencianes”.

Així, Compromís ha evidenciat hui quin és el negatiu resultat de la política europea i el greuge que per al sector agrari valencià està suposant i ha reclamat una rectificació immediata per a saldar el deute que Europa manté amb els agricultors valencians.