Bota al contingut principal

L’executiva de Compromís reunida hui d’urgència ha acordat per unanimitat:

Manifestar el seu suport a Mónica Oltra, Rosa Molero, Francesc Gamero, Miquel Real, Isabel Serra i la resta de persones investigades en nom dels 29.448 militants i simpatitzants front al pitjor cas de persecució judicial de la nostra història recent.

Quan totes donàvem el calvari per acabat, hui hem conegut que l’Audiència de València, en contra del criteri de la Fiscalia i del jutge i sense cap prova ni indici, ha decidit continuar allunyant-se de la veritat i posar-se del costat de VOX, d’un altre partit feixista i d’una ultra que està sent jutjada per revelar el vídeo d’unes joves menors víctimes d’una violació.

Com va dir la nostra companya, Mónica Oltra, “la veritat només té un camí” i, per això, no podem permetre estes actuacions judicials malintencionades que només busquen destruir la reputació i la vida personal de persones íntegres, honestes i compromeses amb la democràcia del seu País.

Estem convençudes que la veritat prevaldrà, però, mentre aquest cas orquestrat pel poder econòmic amb el suport de la dreta, l’extrema dreta i amb la complicitat de part dels mitjans de comunicació continua, volem fer una crida a la societat valenciana, a les persones demòcrates i a la gent progressista en general. No és un cas particular sinó una mesura disciplinaria per evitar que ningú vulga implicar-se política i socialment en la transformació real del País Valencià.

No necessitem cartes o períodes de reflexió, necessitem una profunda reforma de la justícia perquè deixe d’estar segrestada per l’extrema-dreta. Per això Compromís insta al President Sánchez a impulsar un paquet legislatiu per democratitzar la justícia, aprovar la reforma necessària per renovar de manera immediata el Poder Judicial i un paquet legislatiu de regeneració democràtica contra el lawfare abans del 30 de juliol.

Urgeix democratitzar la justícia però també cal utilitzar les eines que ja hi ha contemplades al codi penal quan s’exerceix la violència política i judicial.

Volem recordar quina ha sigut la trajectòria del jutge Pedro Castellano, que s’ha caracteritzat per resolucions molt polèmiques sempre en la mateixa direcció: com els arxius judicials als cassos del pitufeo del PP a l’Ajuntament de València o el cas de la corrupció en la Visita del Papa en què estava investigat Francisco Camps. La Secció Quarta de l’Audiència de València, de la qual el jutge Castellano és president des de 2013, també s’ha fet de notar amb l’absolució dels grups nazis desarticulats a València amb l’operació Pánzer.

La mateixa secció de l’Audiència Provincial va ser la responsable d’obrir juí al regidor de Compromís a València, Pere Fuset, o al Director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano. 

Volem ressaltar que, m’algrat l’entestament d’alguns, Compromís compta amb 0 condemnats després de huit anys de gestió al més alt nivell.

Finalment, volem agrair totes les mostres de suport privades i col·lectives en defensa de la democràcia, dels serveis públics i de l’autogovern.