Bota al contingut principal

El portaveu d’Educació de Compromís a les Corts Valencianes, Gerard Fullana, s’ha pronunciat sobre el cessament, a petició pròpia, del Director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, anunciat hui al Ple del Consell.

En paraules del diputat de Compromís, “El Govern de Mazón és un barco sense rumb i, en este barco, el departament que més aigües està fen és la Conselleria d’Educació. Estan saltant els mariners, sense control i sense responsabilitat, quan el principal responsable, el senyor Rovira, continua en el seu càrrec”.

“Estem parlant d’una gestió en infraestructures educatives nefasta, al mateix nivell que la que va fer el PP en temps de Ciegsa. Demanem responsabilitats al conseller d’Educació, que és el veritablement responsable del desastre generalitzat en eixa Conselleria”, afegit Fullana. 

Compromís ha registrat diverses preguntes sobre esta qüestió perquè el conseller Rovira reta comptes a les valencianes i valencians en matèria de paralització d’infraestructures escolars.

Cal recordar que el Govern de Mazón ha retallat en 122 milions d’euros el pressupost per a la construcció d’escoles i instituts en 2024, a més de tindre bloquejades centenars de tramitacions.

“A tot cal sumar els indicis de multitud d’irregularitats vinculades a l’inici d’una resolució de lesivitat que afecta a 15 actuacions en 12 municipis valencians, als quals se’ls vol revocar l’adjudicació de fons econòmics per a realitzar obres dins del pla Edificant”, ha explicat Gerard Fullana i a conclòs que “estem segurs que una de les causes que han motivat que el responsable de la gestió d’infraestructures escolars literalment se’n vaja està directament relacionada amb eixes irregularitats i procediments tan dubtosos”.