Bota al contingut principal

El portaveu d’Educació de Compromís, Gerard Fullana, ha valorat “les noves regles de joc segregadores i racistes del decret d’admissió del PP que hem dut als tribunals”. Segons el diputat valencianista “se constata que ha baixat un punt el percentatge d’alumnes que estan admesos en la primera o segona opció que han triat les seues famílies i això és conseqüència de la decisió unilateral del Govern de Mazón d’imposar el districte únic i afavorir que els centres trien alumnes i no a l’inrevés, amb el punt racista i discrecional de la nova normativa. Ha baixat, per tant, la llibertat d’elecció de les famílies”. 

Estes valoracions les ha fetes fent la comparativa amb l’última tramitació d’admissió feta per la Conselleria d’Educació governada per Compromís. 

Comparativa admissió escolar Compromís versus PP

Per a l’actual curs 2023-2024, que ha finalitzat i amb la tramitació de l’admissió i matriculació d’alumnat feta per la Conselleria governada per Compromís, el 97,4% de les famílies amb fills i filles de 3 anys va obtindre plaça en la seua primera o segona opció de centre triada. Per al pròxim curs 2024-2025, amb el PP en la Conselleria, l’admissió en les dues primeres opcions baixa un punt i se situa en el 96,4 %. 

Per comarques, és a les d’Alacant on ha baixat més l’admissió en primera o segona opció de tria de centre. Amb la Conselleria dirigida per Compromís i per a este curs 2023-2024, les famílies que van obtindré plaça per als fills i filles de tres anys en primera o segona opció va ser del 98,1 %. Amb la Conselleria governada pel PP i per al pròxim curs, el percentatge baixa quasi dos punts i se situa en el 96,4 %. 

En les comarques de València la tria de les famílies en primera o segona opció ha baixat un punt: del 97 % al 96 %. Pel que fa a les comarques de Castelló, són les úniques on s’ha mantés la xifra.

Gerard Fullana ha volgut recalcar que “el PP ha establert fórmules d’autoritarisme i ideologia per a crear escoles-gueto i segregar l’alumnat”.