Bota al contingut principal

La portaveu d’Igualtat de Compromís a Les Corts, Verònica Ruiz, s’ha pronunciat sobre “la preocupant deriva a què el Govern de PP i Vox estan abocant les mesures per implementar polítiques valentes i efectives de lluita contra la violència de gènere”.

“El Govern de Mazón s’està saltant tots els consensos democràtics respecte a combatre la violència de gènere i, també,  la pròpia legislació vigent”, ha asseverat la portaveu d’Igualtat de Compromís a Les Corts.

La diputada de Compromís ha volgut fer patents estos indicis per a valorar el resultat de la Comissió d’Igualtat de gènere i LGTBI que se va celebrar ahir a Les Corts. En este sentit, Ruiz ha destacat que “després d’un cap de setmana monstruós, marcat per 6 assassinats masclistes, el Govern de PP i Vox ens ha tornat a sorprendre, perquè han impedit activament que el Comissionat per a la Lluita Contra la Violència sobre les Dones, que està a les ordres de la consellera Camarero, vinga a Les Corts a donar explicacions sobre les polítiques en matèria de lluita contra la violència de gènere desenvolupades pel Consell.”

“És un escàndol. Duguem demanant que el Comissionat comparega des del passat mes de setembre i ara PP i Vox han vetat eixa oportunitat 8 mesos després. No podrem demanar-li explicacions de per què han esborrat la formació de la policia local per a combatre la violència de gènere o per què proposen un nou Consell valencià d’Igualtat que és innecessari i inútil, en detriment del Consell Valencià de les Dones, que a hores d’ara encara no han convocat”.

Respecte al projecte de decret del Consell pel qual es crea el Consell Valencià d’Igualtat i que en estos moments està en exposició pública, Verònica Ruiz ha anunciat que “ens reunirem amb les associacions que treballen per al igualtat i realitzarem totes les aportacions pertinents per a demostrar que “estan muntant xiringuitos per a obviar realment quin és l’organisme autonòmic per a tractar estes temàtiques i que tenen molt conscientment desactivat, que no és un altre que el Consell Valencià de les Dones”.