Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Francesc Roig, presentarà una iniciativa a Les Corts per a blindar la necessitat formativa en qüestions LGTBI per al personal de l’administració autonòmica, especialment del personal sanitari.

Esta proposta, que hauran de votar els quatre grups parlamentaris a Les Corts, s’emmarca en l’evidència que ha fet pública hui la coalició valencianista sobre el pla de formació del personal de la Generalitat dissenyat pel departament de la consellera Elisa Núñez en el qual “ha fulminat un curs sobre diversitat sexual en l’àmbit sanitari”, segons ha revelat Francesc Roig.

Es tracta de la formació ‘Bones pràctiques d’atenció a la diversitat sexual en l’àmbit sanitari’, organitzat pel departament de salut de l’Hospital de la Plana i que estava dirigit als professionals sanitaris d’atenció primària i especialitzada.

El curs tenia com a objectiu proporcional al personal sanitari competències sobre diversitat sexoafectiva per a assegurar una atenció respectuosa i eficient als pacients.

Francesc Roig ha exigit “la incorporació immeditada de cursos en esta línia. És una vergonya que el Consell haja eliminat un curs que buscava formar al personal sanitari en les realitats de les persones LGTBI. Això va en contra de la llei valenciana, però també va en contra del sentit comú: com a mínim 1 de cada 10 pacients són persones LGTBI i molts d’ells pateixen discriminació als centres de salut, moltes vegades per desconeixement i falta de formació del personal. El Partit Popular torna a demostrar que governa en contra de les persones LGTBI. Per això des de Compromís presentarem una iniciativa per a recuperar i ampliar eixa formació i exigim al Consell de Mazón que rectifique”.

Cal recordar que la Llei LGTBI valenciana explicita, en l’article 17, la necessitat de garantir la formació en estes qüestions específiques, especialment per als professionals que exercisquen tasques relacionades amb la salut sexual i reproductiva.