Bota al contingut principal

El diputat de Compromís i portaveu en polítiques LGTBI, Francesc Roig, ha exigit hui a la Conselleria d’Educació que s’aparte de forma immediata el docent que, segons ha publicat hui el diari Levante-EMV, practicava les conegudes com a “teràpies” de conversió al centre Madre Josefa Campos d’Alaquàs. 

Per a Roig, la prioritat ha de ser “protegir els i les alumnes que actualment tenen contacte amb el docent apartant-lo de manera immediata de l’activitat docent i posar en marxa una investigació des d’inspecció educativa per a averiguar si ha existit algun tipus de complicitat o permissivitat des d’alguna instància del propi centre i prendre les mesures que corresponguen. No podem permetre que un docent homòfob continue arruïnant la vida dels seus alumnes”.

Compromís ha recordat que les teràpies d’aversió estan prohibides des de l’aprovació de la Llei Valenciana LGTBI que al seu article 7 estableix la prohibició de “la pràctica de mètodes, programes i teràpies d’aversió, conversió o contra condicionament destinades a modificar l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere de les persones”. La seua pràctica es considera una falta molt greu segons la pròpia llei, així com la Llei estatal LGTBI aprovada posteriorment.

Per a Roig: “tot i que este article no va comptar al seu dia amb el suport del Partit Popular, exigirem que el Consell, que és qui té l’obligació d’aplicar la llei de principi a fi, es pose en marxa per aplicar-la amb totes les seues conseqüències”. 

En este sentit, la coalició ha anunciat que farà seguiment parlamentari del cas i presentarà una iniciativa per prohibir les teràpies també al Codi Penal. 

“Malauradament, les sancions administratives tenen les seues limitacions i per això presentarem una iniciativa parlamentària donant suport a la proposta de l’entitat ‘No es Terapia’ de perseguir estes pràctiques també a través del Codi Penal” ha conclòs Roig.