Bota al contingut principal

“Anem a ser una ferramenta útil al servei del poble valencià, anem a fer història perquè anem a aconseguir que als escons del Congrés tinguem diputats i diputades que defensen la nostra terra”. Amb estes paraules tancava l’acte de presentació de les candidatures de Compromís-Equo el seu cap de llista per València, el suecà Joan Baldoví, qui ha estat ovacionat per vora dos centenars de persones, entre les quals estaven també tots els diputats de Compromís a les Corts Valencianes, els regidors de la coalició a l’Ajuntament de València i el diputat provincial.

Baldoví ha estat molt contundent: “Anem a situar l’arc de Sant Martí que representa Compromís en el Congrés. Anem a ser el taronja del valencianisme, el roig de l’esquerra moderna, el verd de l’ecologisme, el rosa de la diversitat sexual, el morat de les dones i el groc dels antinuclears. Nosaltres anem a representar a les persones de la nostra terra perquè per a nosaltres allò més importants són les persones, aquelles que necessiten polítics honrats que els defensen”.

El cap de llista per València també ha tingut paraules d’agraïment a totes les 26.000 persones que ja s’han mobilitzat i han signat els avals perquè Compromís puga presentar-se estes eleccions. “Ens han volgut posar una altra barrerami l’hem botada i molt ben botada perquè a nosaltres la gent ens dóna suport i ens vota sense complexos i nosaltres anem a treballar de valent, com ho estem fent a les Corts, a les diputacions i als ajuntaments perquè aquells qui ens han votat estiguen ben orgullosos de nosaltres, del nostre treball i també ho estiguen aquells qui no ens han votat, però que voran com Compromís defensa el País Valencià i no com eixos diputats “valencians” que ara es torne a presentar i en quatre anys no han sabut ni fer ni una pregunta parlamentària a Madrid”.

Baldoví ha assegurat que Compromís serà la sorpresa en estes eleccions del 20-N, “com també ho vam ser el 22-M i continuarem treballant per a passar de ser la tercera força política a la segona i després la primera, que serà possible amb el treball de totes les persones compromeses amb este projecte fidel a la nostra terra i a la nostra gent”.

També han fet els seus parlaments la cap de llista per Alacant, qui ha oferit el treball de la coalició i el projecte que es presenta per anar a Madrid, “a totes aquelles persones honrades que estan fartes de polítics corruptes i del sistema de partits tradicionals, als que hem de dir que ja n’hi ha prou i que amb les seues polítiques no ens representen”. Per la seua banda, el candidat de Castelló, Roger Mira, també ha destacat la defensa de les persones front als mercats, les empreses “i les polítiques antisocials”.