Anar directament a les notícies

Compromís posa en marxa una web per a denunciar “enxufismes” en l’Administració

Publicat el en General

Compromís ha engegat una pàgina web (www.desenxufals.com) amb l’objectiu que els ciutadans del País Valencià puguen, fins i tot anònimament, denunciar casos d'”enxufisme” en qualsevol àmbit de l’Administració pública valenciana.

Així ho han donat hui a conéixer en roda de premsa el portaveu de la coalició les Corts Valencianes, Enric Morera, i la diputada Mónica Oltra, per a els qui l’objectiu és traure a la llum a les 15.000 persones que calculen, segons les dades de la Sindicatura de Comptes, han accedit a un lloc de treball públic “no per mèrit o capacitat sinó per ser amic o familiar” de l’alguna autoritat.

A través d’esta web (www.desenxufals.com), qualsevol persona podrà emplenar un formulari amb, entre altres dades, el nom de l’”enxufat” i de qui l’ha nomenat, el municipi al que pertany, l’Administració o empresa pública per a la qual treballa, la plaça que ocupa i el temps que porta fent-ho.

Esta informació no es publicarà directament en la xarxa, sinó que arribarà els membres de Compromís, els quals comprovaran la veracitat de les dades i si realment eixa persona pot considerar-se una “enxufada”, s’integrarà en una llista que podrà consultar-se des de la web.

Esta pàgina, que està disponible en valencià i castellà, inclou també un mapa en el qual aniran apareixent símbols en forma d’endoll en els municipis en els quals s’haja detectat algun beneficiat, així com l’explicació de la campanya i un vídeo amb intervencions parlamentàries dels diputats de Compromís, en les quals denuncien esta pràctica.

La primera persona inclosa en el portal és el secretari de Presidència dels Corts Valencianes, Ángel Mínguez, de qui s’afirma que “és famós per haver fet la gràcia amb el possible acomiadament després de les eleccions generals d’Ana Pastor, periodista de RTVE”.

Morera ha destacat que la campanya tracta de ser “un servei públic” en defensa de “els bons funcionaris i empleats públics que fan un treball de grandíssima qualitat”, enfront d’eixes persones que han accedit al seu lloc de treball per qüestions familiars, d’amistat o de pertinença a un partit.

“Volem defensar la democràcia” i lligar eixa ocupació de llocs de treball “al saqueig de les arques públiques”, ha assegurat el portaveu de Compromís, per a qui “esta gent vampiritza la funció pública valenciana”; l’objectiu de la coalició és aconseguir “desenxufar-los”.

Oltra, per la seua banda, ha denunciat que “una xarxa clientelar com la que es dóna al País Valencià solament és possible sota la impunitat de la invisibilitat” i per açò, ha dit, “nosaltres volem traure’ls d’eixa invisibilitat” amb una campanya que, segons Morera, és “nova a Espanya i a Europa”.

Els dirigents de la coalició han assegurat que es publicaran els casos de totes les persones que reunisquen les condicions per a ser considerades “enxufades”, fins i tot si estes pertanyen o estan relacionades amb Compromís, encara que en eixe cas, ha anunciat Oltra, “es prendran mesures de desenxufisme”.

 • Dentrtt

  Gran iniciativa. Anem a per totes.

 • Corto-Circuito

  Buena idea, pero yo trabajo en la administración en Madrid. ¿Os sirve?

  • RobinHoodofSherwood

   Nada, ya debes ser socio del Real Madrid. ¿Por cierto, ya has hecho el donativo para que Florentimo y su Realísimo ganen la décima y que el AVE llegue al estadio Santiago Bernabé? ¿Sabes que estos donativos están exentos del Impuesto de Donaciones y encima desgravan? Hala, ánimo y a por ello, no sea que te quedes en circuito abierto.

 • eduard pascual

  És una insensatesa, una inconsciencia desmesurada que pot ser que m'esperés de part de la Coalició, però que de cap manera m'esperava de la Mónica Oltra.

  Morera i Oltra tenen ocupació i, de moment, no es troben en la fotuda situació en la qual estem molts. Aquests dos professionals sembla ser que ignoren quanta gent ens deixaríem enxufar encantats de la vida, PER QUE LA GUERRA ÉS LA GUERRA. A qui no arriba a final de mes, li vas a exigir que no demane un enxuf (si pugues) o que no es deixe enxufar?

  Per què no fan el Registre d´Enxufadors (que utilitzen de manera feudal el seu càrrec i el seu poder) i no la llista negra d'enxufats. No seria molt més ràpid i eficaç?. De debò no han pensat en això? I que conste que no ignore que entre els enxufats hi ha molt de canalla també.

  Quoque tu, Mónica?

  Però quin més penitència hem de pagar amb els polítics del P.V.?

  • RobinHoodofSherwood

   Exactament, Eduard, la guerra es la guerra. Si et fem cas acabarem pitjor que l'italia d'en Berlusconi i crec que ja n'hi ha prou de la Gran Bacanal Valenciana. per cert, ¿tens alguna idea de com pagarem la factura que ens han presentat una vegada s'ha acabat la Gran Bacanal? ¿Que proposes, l'anar fent i a la marxeta?

 • Germà

  M'haguera agradat que la paraula fóra nepotisme i no enxufisme, per ser molt nostrada, però bé, la idea s'entén.

  Perfecte! Endavant!

 • Pingback: Compromís posa en marxa una web per a denunciar “enxufismes” en l’Administració – Coalició Compromís | Compromís per Benetússer – Bloc – Iniciativa – Els Verds()

 • Giuseppe

  Els assessors també compten?

  • RobinHoodofSherwood

   Amici Giuseppe, certo, questa è la Sicilia di Don Vito Corleone!

 • Miguel Ángel

  Desgraciadament això es així. Moltíssims treballadors actuals son enxufats, malgrat que les seves creences no corresponen als seus vots, estan ocupant eixos càrrecs per que son part activa al Partit Popular. Ja no únicament això ocorre al Partit Popular, també ocorre a altres llocs. Es arriscat el projecte, però tots sabem que a un gegant se'l ataca als tendons.
  Continueu així.

 • Carles

  No ho entenc. Defensar la democràcia es filtrar l'informació que hi apareix en aquesta web pels membres de compromís? Em sembla que es sesgar l'informació decidint quina va a ser ser publicada o no segons li convinga o no a compromís ? Dehuriem reflexionar en aquest sentit, o no ?

 • Josep

  Els càrrecs de confiança es poden posa???

Imatge destacada
General TWITTER