Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha acusat a la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Boing, de mentir en la resposta parlamentària a una pregunta sobre la rehabilitació de vivendes al barri del Cabanyal de València.

Ferri s’interessava en la seua pregunta per la justificació dels diners que va rebre el Consell del Ministeri en virtut del conveni signat l’any 2007 pel propi Ministeri d’Habitatge amb la Generalitat i l’Ajuntament de València per a incentivar la rehabilitació de cases en el barri del Cabanyal en el qual les tres administracions es comprometeren a invertir 10 milions d’euros en tres anys. El diputat de Compromís també inquiria sobre els motius pels quals no s’ha dut endavant este conveni de rehabilitació.

En la seua resposta la consellera Boing assegura que “l’import justificat per la Generalitat en relació als Compromís econòmics assumits pel ministeri en l’addenda de 26 de febrer de 2010 a l’Acord de 3 de desembre de 2007, ascendix a un total de 350.429 euros”.

Així mateix assegura que “d’altra banda, cal recordar que l’execució de les obres de rehabilitació del pla Cabanyal-Canyamelar estan afectades per un acte del Tribunal Suprem que va acordar la paralització de les obres”.

Segons Ferri “és totalment fals que el Tribunal Suprem no permeta realitzar obres de rehabilitació al Cabanyal, aquella sentència de maig del 2009 el que feia era obligar al Ministeri a pronunciar-se davant la possibilitat d’espoli i el Ministeri resolgué que el PEPRI per a prolongar Blasco Ibáñez produïa espoli i s’havia de garantir la protecció dels valors històrico-artístics, cosa que no impedeix per a res la rehabilitació”.

“L’Ajuntament de València en connivència amb el Consell, com podem comprovar en esta resposta de la consellera Boing, està denegant les llicències per a què els veïns i veïnes del Cabanyal rehabiliten les seues cases mentint i manipulant la realitat de les sentències judicials i l’ordre ministerial, per a seguir amb el seu xantatge, o prolongació de l’avinguda o abandonament total del barri; una actitud totalment indigna i injustificable”.