Bota al contingut principal

Un grup de membres de Compromís-Equo, encapçalats per la candidata número 2 per València de la coalició, Cristina Domingo, ha realitzat una acció de protesta a la plaça d’Espanya de València per a denunciar el trasllat per part de l’Ajuntament i la Generalitat de les estacions mesuradores de la contaminació atmosfèrica del centre de la ciutat a l’extraradi.

Per a Cristina Domingo “amb este trasllat des de les administracions valencianes que governa el PP s’està tractant d’ocultar la realitat sobre la contaminació atmosfèrica. Però el que no es pot ocultar es que estan augmentant els casos d’asma, de bronquitis i altres malalties relacionades directament amb la contaminació”.

La ciutadania té dret a respirar bé, perquè la nostra salut depén en gran mesura del que respirem i si la gent respira un aire brut estarà malalta que és el que està passant en esta ciutat.

Les administracions valencianes en compte d’assumir les seues responsabilitats i vetllar per la salut de la ciutadania el que està fent és amagar esta problemàtica traslladant les mesuradores de contaminació on puga fer trampes, per a poder dir que no s’estan superant els límits permesos de contaminació. D’esta manera s’estan vulnerant les normes europees i estatals.

Des de Compromís-Equo –ha afegit Domingo- rebutgem frontalment esta manipulació de la realitat i advertim que acudirem a les instàncies que calguen per denunciar-ho.

“Perquè a més a més hi ha solucions i tenim exemples clars en moltes ciutats europees. Per a afrontar el problema de la contaminació és imprescindible establir un pla per a la mobilitat sostenible, potenciant el transport públic, millorant les xarxes de comunicació entre l’àrea metropolitana, situant carrils bicis en les grans vies, etc, mesures bàsiques per a reduir la pol•lució que patim a la ciutat de València i que no ens mereixem. Mereixem un aire net, mereixem que les administracions valencianes vetllen per la salut de la ciutadania”, ha conclòs Domingo.