Bota al contingut principal

La candidata número 2 per València de la coalició Compromís-Equo ha assegurat hui que la potenciació de l’economia vinculada al medi ambient és una mesura que crearia de manera immediata nombrosos llocs de treball estable, abaixant així les dramàtiques xifres d’atur que patim.

En este sentit la candidata de Compromís-Equo ha assenyalat que la seua formació promourà en el Congrés durant la pròxima legislatura l’establiment de plans per crear nova ocupació en l’economia verda, en àmbits com el de les energies renovables i de la gestió energètica sostenible, en la rehabilitació i l’ecoeficiència en la construcció, en la mobilitat sostenible, en l’agricultura ecològica, en la gestió de l’aigua i els residus i en la protecció del territori. Segons diversos estudis contrastats, esta reorientació de l’economia suposaria la creació directa de més d’un milió de llocs de treball a tot l’estat.

“Proposarem també -ha afegit Domingo- un nou entorn favorable per a les empreses, basat en l’eficiència en l’ús de l’energia, l’aigua i els residus; i en el suport a les noves iniciatives d’economia verda. Volem estimular unes empreses modernes, que compten amb la participació dels treballadors i les treballadores, obertes a la innovació i amb responsabilitat social i ambiental”.

Per a la candidata “el consumisme, el  malbaratament constant dels recursos naturals, el productivisme, l’especulació i l’enriquiment fàcil a costa del que siga, han demostrat ser un perill per al futur econòmic, per als ecosistemes, per a la salut i el benestar de les persones i, fins i tot, per al sistema democràtic, amenaçat pels casos de corrupció”.

Des de Compromís-Equo es proposa la transformació ecològica de l’economia, que suposa un canvi en el model productiu i la seua interrelació amb el medi, en les prioritats socials, les polítiques públiques, en les finances, en el paper de les tecnologies i en els mateixos indicadors econòmics i de benestar. Unes propostes recollides en el Green New Deal que les forces verdes i transformadores estan impulsant a Europa.

Segons Domingo “davant la ortodòxia neoliberal que volen imposar-nos retallant al màxim la despesa pública, des de Compromís-Equo apostem per estimular l’economia per crear llocs de treball. En este sentit apostem per mesures concretes i molt realistes que suposarien la generació de nous llocs de treball vinculats a indústries i serveis lligats a la sostenibilitat”.