Bota al contingut principal

El cap de llista de Compromís-Equo al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha demanat el vot als joves, als “desil•lusionats amb el sistema” polític i als quals creuen que els dos partits majoritaris -PP i PSOE- “no els representen”.

Baldoví, que ha obert la campanya electoral a València, ha fet una crida a la participació en els comicis generals i ha assegurat que el “vot útil” ha de ser per a Compromis, ja que els diputats d’esta coalició “anem a treballar des del moment en què siguem triats per tots els valencians i per posar el nom del País Valencià en el Congrés”.

Després d’un sopar amb militants i simpatitzants, els propis dirigents de Compromís i candidats al Congrés han eixit pels carrers de València a realitzar la tradicional pegada de cartells amb el lema ‘Som com tu’.

“SANG NOVA I FRESCA” EN EL CONGRÉS
Joan Baldoví, en el seu discurs, ha posat l’accent que la gent està “cansada dels partits tradicionals”, per la qual cosa considera “necessari que entre sang nova i fresca en el Congrés”. Sobre este tema, ha criticat que molts diputats valencians solament van a la cambra baixa a “picar un botó”. No obstant açò, ha destacat que els parlamentaris de Compromís “anem a treballar”.

En opinió de Baldoví, “hi ha molta coses per les quals un diputat de Compromís ha de treballar a Madrid”, entre les quals ha citat les infraestructures i que el País Valencià aconseguisca “un finançament just”. Sobre este tema, ha destacat: “no pot ser que els valencians rebem menys del que aportem”.

Per al cap de llista de Compromís per València, ja s’han “rescatat” als bancs, per la qual cosa, ara, “és el moment d’ajudar a les persones, de treballar per rescatar a les persones”. En este sentit, ha incidit que no van a permetre que es done “ni un pas arrere en els drets fonamentals”, com la sanitat i l’educació “pública, universal i gratuïta”.

Joan Baldoví també ha incidit que cal treballar per que la defensa de l’agricultura tradicional i per aconseguir “una fiscalitat més justa”.