Anar directament a les notícies

Compromís-Equo proposa subvencionar a les empreses per a que contracten titulats universitaris

Publicat el en Economia i Ocupació

La candidata de Compromís-Equo al Congrés per Alacant, Aitana Mas, ha proposat hui “que les empreses reben subvencions o desgravacions fiscals per contractar titulats universitaris, ja que calen mesures concretes i eficaces per treure de la situació d’atur en què es troba la meitat de la població juvenil de la província d’Alacant”.

Mas ha realitzat aquestes declaracions durant la trobada de Joves de Compromís celebrada aquest matí a la Universitat d’Alacant i en la que també han estat presents el número dos de la candidatura, David Navarro; el candidat al Senat, Ignasi Bellido, i la diputada autonòmica de Compromís Mireia Mollà.

“La xifra d’aturats de la província d’Alacant, que afecta a un de cada dos joves és realment escandalosa i, per tant, s’han de posar en marxa iniciatives específiques per a generar ocupació entre aquest sector de la població, que és un dels que més està patint la crisi”, ha apuntat Aitana Mas.

La candidata de Compromís-Equo ha explicat que “en aquests moments comptem amb una generació de joves sobradament preparats que no troben una eixida laboral digna i això és conseqüència de l’aposta del PP per una economia especulativa i de saraos i pel foment de la temporalitat que ha alimentat el PSOE”.

En aquest sentit, Mas ha assegurat que “a Compromís-Equo dirigim els nostres esforços a rescatar a aquests titulats universitaris, abandonats per les polítiques dels partits tradicionals, i per això propiciarem la contractació de titulats universitaris de la Comunitat Valenciana amb subvencions o desgravacions fiscals per a les empreses contractants”.

“A Compromís-Equo considerem que l’única eixida a la crisi passa pel foment de contractes dignes i de qualitat”, ha afegit Aitana Mas.

 • RobinHoodofSherwood

  Benvolguda Aitana, la vostra propòsta es molt ben intencionada però s'ha anar amb molt d'ull perque es corre el risc que les empreses agafen la subvenció i desprès els fassin al carrer sense contemplacions. El problema de base es el tipus de industria que tenim al País Valencià. Mira els meus comentaris sobre les "spin-off" universitaries. Jo veig mes sortides per ací, amb el lògic control per a que realment es dediquen a desenvolupar tecnologia pròpia. Penseu-ho molt be. Cal filar molt prim a quines empreses s'ha d'ajudar perque el teixit industrial que tenim es el que es i la cultura empresarial també es la que es. No oblidem la Gran Bacanal de la rajola i la festa per favor! Bona tarda.

 • Dentrtt

  Açò és ALACANT. I no el que intenten vendre'ns.

 • Tonet

  La proposta d'ajudar les empreses que contracten titulats s'ha sentit moltes vegades, però cal anar amb compte, perquè, sent benintencionada, té trampa: ¿Es refereix a titulats acabats d'eixir de la Universitat, com he sentit proposar alguna vegada, o a tots els titulats? Si és per als acabats d'eixir, què passa amb els titulats de més de 40 anys que s'han quedat en l'atur? Han d'estar discriminats respecte als més joves? I, si la proposta és per a tots els titulats, què passa amb els no titulats? ¿No tenen dret també a que els contracten i que ajuden les empreses perquè ho facen? Cal anar amb compte perquè qualsevol proposta que afavorisca una part de la població, discrimina necessàriament l'altra part, i sempre s'ha de buscar que la part afavorida siga la més desfavorida socialment, o que la part afavorida puga tornar un benefici més gran al conjunt de la societat.

 • Pingback: infoCOMPROMIS 07/11/2011 | El BLOC DE GODELLA()

 • RobinHoodofSherwood

  Sí, això està molt be però teniu que anar molt en compte com es donen eixes subvencions, vos podeu trovar amb els titulats al carrer en el moment que s'han acabat les subvencions. Jo crec que cal demanar a les empreses un compromís minim de temps i unes ocupacions qualificades per als universitaris. Llegiu el que vos dic de les Spin-Off universitaries. Pense que es la sola sortida que ens queda. No podem seguir donant diners dels nostres impostos cap a un model econòmic que s'ha vist on ens ha portat. Vos podeu trovar amb el que diuen els castellans "pan para hoy pero hambre para mañana". Llegiu també el meu post sobre el Prof. Vicenç Navarro, descarregueu el seu llibre i reflexioneu. Sols ens en sortirem si desenvolupem una industria que tingue tecnologia valenciana. Molt d'ull.