Bota al contingut principal

La candidata de Compromís-Equo al Congrés per Alacant, Aitana Mas, ha reclamat hui “una major defensa dels productes alacantins, valencians i de tot l’Estat per fer front a la competència deslleial dels productes extracomunitaris i això passa per promoure a la Unió Europea una legislació més rigorosa”.

Mas ha realitzat aquestes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui a La Vila, junt al número dos de la candidatura, David Navarro, i el candidat al Senat Ignasi Bellido.

La candidata de Compromís-Equo ha assegurat que “aquesta formació és l’alternativa a les polítiques estèrils dels partits tradicionals perquè compta precisament amb propostes eficaces per eixir de la crisi, entre les que es troba la protecció dels nostres productes front la competència deslleial de productes extracomunitaris”.

“Al Congrés Compromís-Equo proposarà que es demane a la UE més controls en els productes nocius en el consum, els que hagen sigut fabricats amb treball infantil o quasiesclavitud o els que generen contaminació durant el seu procés d’elaboració”, ha apuntat Aitana Mas, que ha afirmat que “la recuperació econòmica passa també reactivar les pimes i les microempreses, a les que s’ha de facilitar l’accés al crèdit, el procés administratiu i la cooperació entre elles”.

Alhora, ha afirmat que “Compromís-Equo serà la sorpresa el 20N i aconseguirà representació per Alacant, ja que estem experimentat un creixement exponencial, com va ocórrer durant les eleccions autonòmiques, després de les que ens hem convertit en la tercera força política del País Valencià”.

Per la seua banda, Ignasi Bellido ha indicat que “Compromís-Equo és una opció formada per gent arrelada al territori i per això parlem dels problemes reals dels ciutadans, com són els accessos a l’Hospital comarcal de La Vila, la construcció del segon hospital, la circumval•lació a Benidorm i l’alliberament de l’AP-7, que ens margina i fa la nostra economia menys competitiva”.

El candidat al Senat ha explicat que “ens espera una legislatura molt dura amb retallades i, per tant, la veu de Compromís-Equo és especialment important per defensar l’Estat de Benestar i reclamar que els diners es destinen a cobrir les necessitats dels ciutadans; en aquest sentit, reclamem que el Senat es convertisca en una cambra útil de representació territorial i, si PP i PSOE no volen fer-ho, que la tanquen”.

David Navarro ha assenyalat també que “la nostra formació està formada per gent que prové del municipalisme, que coneix els problemes quotidians, que està a peu de carrer i que farà de corretja de transmissió entre les inquietuds ciutadanes i les institucions polítiques”.