Bota al contingut principal

El candidat d’Equo Juan López de Uralde, el síndic de Compromís, Enric Morera, la portaveu adjunta Mónica Oltra i el portaveu a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, han ofert hui a València una roda de premsa en què han posat de relleu els principals arguments que la coalició Compromís-Equo està plantejant a la ciutadania durant la campanya electoral, que els porten a ser la alternativa real al bipartidisme.

López de Uralde ha destacat que el programa d’esta coalició es basa en la necessitat d’un canvi de model econòmic, que no passada per la volta a la rajola, com al seu judici pot fer el PP si governa, sinó a impulsar els sectors de l’economia verda, que podria generar 2’7 milions d’ocupacions en pocs anys.

Uralde ha advocat també per una política fiscal diferent, basada en un major control i lluita contra el frau i en taxes ecològiques perquè qui més contamina pague més; per una política que recupere el control dels mercats, i per una regeneració democràtica que recupere la política per als ciutadans.

En esta roda de premsa la portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, Monica Oltra, ha analitzat la situació política al País Valencià i ha assegurat que el deute de la Generalitat, “que suposa ja més d’un 15 per cent del PIB de la nostra Comunitat, està posant en perill els serveis bàsics, com la sanitat”.

Oltra s’ha referit a les manifestacions d’ahir del conseller de Sanitat, Luis Rosado, qui va reconèixer que “en estos moments” no poden establir un calendari de pagaments “exacte” als proveïdors sanitaris.

En este sentit, Oltra ha indicat que és “evident que Rosado és una mina, perquè cada vegada que parla, sabem les intencions ocultes del PP, sabem el que passa en la cuina, la qual cosa normalment intenten ocultar”, que al seu judici, és que “la situació econòmica de la Generalitat és catastròfica”.