Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís, Enric Morera, s’ha referit hui, en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, a la intervenció del Banc de València per part del Banc d’Espanya.

Per a Morera “esta intervenció d’una de les entitats financeres històriques del País Valencià és una prova més de com el saqueig per part dels responsables polítics i l’a`posta per un model econòmic especulatiu ha acabat arrasant l’economia productiva valenciana i ens ha portat, entre altres conseqüències, a la pèrdua del nostre sistema financer”.

Un model econòmic improductiu basat en què quatre delinqüents puguen beneficiar-se d’informació privilegiada per a guanyar diners fent PAIS i altres negocis és el que ens ha portat a esta situació de fracàs.

Segons el síndic de Compromís “ha sigut la direcció política d’estes entitats financeres el que les han portat al seu fracàs. Ens preguntem perquè el PP i el PSOE han permès en només un any la pèrdua del nostre sistema financer. La tercera entitat bancària de l’estat Bancaixa i la quarta la CAM perdudes en mans d’uns incompetents i ara tenim la intervenció del Banc de València, que entre altres perversions de la gestió del senyor Olivas va avalar la fiança de Jaume Matas per la seua imputació del cas Palma Arena”.

“El senyor Alberto Fabra pot eixir i dir alguna cosa? –s’ha preguntat Morera- Perquè ell va aplaudir al senyor Camps mentre es produïa el saqueig de les nostres entitats financeres, va aplaudir quan Bancaixa va ser absorbida per CajaMadrid. Ha sigut una pèrdua del nostre sistema financer en tota regla per culpa d’uns governants incompetents. Açò no es pot consentir i des de Compromís seguirem denunciant des de totes les instàncies possibles esta hecatombe gravíssima que està patint l’economia valenciana per no tindre entitats financeres lligades al territori”.