Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mònica Oltra, ha informat este dijous que van a proposar a la resta de grups de l’oposició en les Corts Valencianes que es posen d’acord per a, en aplicació de la llei, “disputar-li” al PP el sisè senador territorial que li correspon al País Valencià per nombre d’habitants.

Així, els ha instat a què es posen d’acord “en tres noms i que li disputem al PP el quart senador territorial pel País Valencià”. Després del ple de Les Corts de hui, es reunirà la Mesa i la Junta de Portaveus perquè els han comunicat que, pels criteris de població, correspon un sisè senador territorial.

Oltra ha assenyalat en declaracions en els corredors de les Corts Valencianes que Compromís “s’ha posat ja en marxa per a disputar-li el poder absolut al PP” i ha assegurat que si s’aplica la llei d’Hont “als números actuals de les Corts Valencianes”, amb els 55 diputats del PP i els 44 de l’oposició, es deriva que corresponen tres senadors al PP i tres a l’oposició.

Per açò, ha indicat que van a proposar a la resta de grups de l’oposició que “ens posem d’acord en una proposta i li disputem un senador territorial al PP”.

Oltra també ha avançat que Compromís defensarà que l’elecció dels sis senadors es faça de forma conjunta, i no per separat, perquè, ha explicat, “si es tria d’un en un, el partit majoritari sempre guanyarà eixe senador”. La diputada ha insistit que volen que es faça “una nova elecció, atès que es va aplicar malament el cens de població en l’anterior elecció de senadors; elecció que des de Compromís tenim recorreguda davant del Tribunal Constitucional”.