Anar directament a les notícies

Compromís felicita Algemesí per la declaració de patrimoni de la Humanitat de la seua festa

Publicat el en Educació i Cultura

El portaveu del grup parlamentari Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera i el diputat electe de la formació al Congrés, Joan Baldoví, s’han sumat este matí a les felicitacions al poble d’Algemesí, per haver aconseguit definitivament la declaració de la seua festa de la Mare de Déu de la Salut com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Segons Morera, “és una festa plena de simbolisme i amb una riquesa folklòrica impressionant i és de justícia este reconeixement que es fa a Algemesí i les seues tradicions, que ens situen en el mapa per a compartir amb tota la humanitat la nostra festa i la nostra cultura i que demostra la riquesa i la grandesa d’allò que tenim les valencianes i els valencians que ens ha arribat per l’estima a les arrels i a la nostra identitat”.

Per la seua part, el diputat electe de Compromís a Madrid, Joan Baldoví, considera que, després de molts anys de treballs i gestions, “totes les entitats, persones i organismes d’Algemesí que han treballat per este reconeixement ho han aconseguit i per això hem de felicitar-los públicament, com també hem de felicitar i recordar a totes aquelles persones que han participat i participen en la festa, que mantenen viva la tradició, que toquen la dolçaina, el tabal, els instruments de vent o de corda, els qui ballen, els qui amb esforç col•lectiu munten les moixerangues, en definitiva, a totes eixes desenes i desenes de famílies d’Algemesí que mantenen viva la flama de la tradició i fan que cada mes de setembre milers i milers de persones vibren amb la processó de la Mare de Déu de la Salut”.

 • Pilar

  Esto no me lo había imaginado en mi vida. Qué compromis que es un partido ecologista, premie a una localidad como Algemessi que tiene la BECERRADA DE ALGEMESSI que consiste en torturar a un becerro hasta la muerte tirándole dardos como si fuera una diana, ES INTOLERABLE!!!!!. Y que ahora Compromis premie a esta localidad, me parece una vergüenza!!!!. ¿No habías firmado un documento la semana de antes de las elecciones diciendo que pretendíais el bienstrar animal? nos estáis tratando de imbéciles o qué?. Que decepcionada que estoy con compromis.

 • Intoxicació no!

  Pilar, de què parles??? El que s'ha declarat com a patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO és, per a entendre'ns, és la muixaranga http://ca.wikipedia.org/wiki/Muixeranga En fi…

 • Juli Just

  Pilar, ni saps de què parles , ni has votat mai a COMPROMÍS. En la teua llengua: estás mezcando las churras con las merinas.

 • Dentrtt

  Enhorabona a Algemesí pel seu reconeixement i per descomptat fora qualsevol espectacle amb animals siga lo localitat que siga.

 • Juanjo

  Està clar que Na Pilar no sap ni llegir: "Que Compromís […] premie a una localidad como Algemesí". Compromís no premia ningú, i menys per la ""becerrada"", Compromís felicita "al poble d’Algemesí, per haver aconseguit definitivament la declaració de la seua festa de la Mare de Déu de la Salut com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat". Apreneu a llegir abans de comentar (o en aquet cas tirar merda) una notícia.

 • CLARA ISA

  Yo pienso que no es correcto que Algemesi que tiene una tortura de la becerrada, reciba una felicitación de compormis (que es un partido como dice Sr. Baldovi, ecologista). No me parece que Algemesi se merezca una felicitación, pero si la recibe no me parece que tenga que ser de compormis, cuando tiene esta crueldad que mancha su nombre. Ahora que compromis les ha felicitado por su "fiesta de la Madre de Dios" realmente alguien cree que ahora Compormis se va a poner en contra de Algemesi por su becerrada?. Yo me siento decepcionada con compromis. Esto es una critica a compromis, creerme, desde mi más sentido pésame, porque cuando voté a compromis, pensé que era sensible con el maltrato animal y no veo ni una sola noticia qué haga compromis ante la tortura de los animales. Y creerme que la becerrada de Algemesi realmente es una crueldad intolerable una de las torturas más despreciables. Por eso yo también pienso como la Sra. Pilar que esta felicitación no era adecuada desde compormis.

 • Ferran

  Que en un poble facen bous no vol dir que a tot el poble els agrade a Algemesi som al voltant de 27.000 habitants i a la plaça de bous crec que caben no mes de 3.500 i no esta mai plena i menys aquest any.
  Però res te a vore una cossa amb l'altra es veu que mai has vengut a vore les festes del 7 i 8 de setembre que es cuan es celebra la festa de la mare de deu de la salut que te recomane vore

 • Juli Just

  M'encanta que hi haja gent com la Pilar i la Clara Isa. Es moeun pel món sense cap mena de contradicció amb el seus principis. Per exemple, de segur que sempre van en bicicleta i mai en cotxe. És més, les bicicletes les hauran fetes en fàbriques que no contaminen. Per suposat que no gasten mòbils per allò del coltan i no fan servir ordinadors manufacturats amb ma d'obra barata del tercer món que entre els seus components tenen materials hiper contaminants. En fi, com m'agradaria ser tan i tan pur.

 • algemesinenc

  Què atrevida és la ignorància. Som molts els algemesinencs que treballem per recuperar i enaltir la cultura i les tradicions valencianes i, a lhora, estem lluitant contra el maltracte animal. No es pot generaltzar dient barbaritats de tot un poble. Els algemesinencs hem guanyat ara la batalla del reconeixement mundial del nostre patrimoni cultural mediterrani i valencià. Ara hem de continuar lluitant contra el maltracte als animals i ho aconseguirem ben aviat. Estigueu-ne segurs.