Anar directament a les notícies

El PP rebutja la proposta de Compromís per a què el Consell atorgue a Enric Valor la seua Alta Distinció

Publicat el en Educació i Cultura

La majoria absoluta del PP en Les Corts ha rebutjat hui en la Comissió de Cultura instar al Consell perquè s’atorgue l’Alta Distinció de la Generalitat a títol pòstum a Enric Valor.

La proposta, presentada per Compromís també reclamava que la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) edite les obres completes de l’escriptor valencià i convidava a l’Ajuntament de Castalla a sumar-se a la iniciativa.

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha valorat la figura d’este “defensor de la cultura valenciana”, a qui l’AVL qualifica com “una de les personalitats culturals valencianes més destacades del segle XX”, i ha demanat a la Generalitat que reconega la figura d’este escriptor amb la seua màxima condecoració.

Des del PP s’ha argumentat el seu rebuig en què no voler polititzar amb qüestions que es troben “fora de l’esfera de competències dels Corts”, a la qual cosa Mollà ha replicat que encara que l’atorgament de l’Alta Distinció és una competència de la Generalitat, altres institucions i organismes poden elevar propostes, i ha assenyalat que més legitimats que Les Corts per a fer-ho no hi ha ningú.

Mollà ha acusat al PP de tenir un problema tant amb Valor com amb aquelles persones que “fomenten la cultura valenciana”, i ha assegurat que és “una pena” que açò passe al País Valencià.

 • Escriu aquí el text!

 • Juli Just

  ¿Quina mena de comentari es pot fer a aquesta notícia? …. Massa coses em venen al cap …

 • Dentrtt

  Segurament no saben ni qui es. Són uns incults.

 • RobinHoodofSherwood

  Jo els proposaria que li donen la distinció al Real Madrid, al Florentimo, i al Llouriño. Tal vegada anirà mes en linia amb la seu linia d'entendre el mon. En fi, no se'ls pot dir mes que INCULTES, BURROTS, i LLADRES. Tenim que fer-los front amb valentia i ens cal UNITAT PER A QUE COMPROMIS TINGUE MOLTA FORÇA. A PERS ELLS/ELLES I QUE SE'N VAGIN MAR ENDINS.

 • És evident i de tots conegut la malversació que fan de la nostra cultura i llengua els senyors del PP en les Corts. A Enric Valor, no li fa falta que els antivalencianistes i acòlits de Madrid en els Corts, no vullguen reconéixer un personatge tan il•lustre i valencià. Nosaltres, els valencians, sí que ho reconegem i això és el que importa.Tot arriba i tot pasa….y el nostre temps està molt més prop. Ara la nostra veu, la valenciana, se sentirà a Madrid. ¡Ánim!"

 • És lògic que els popularistes rebutgen la suggerència de Compromís, doncs el senyor Valor era el seu enemic. Fomentava amb la seua tasca socil i literatura un país lliure on els valencians poguérem ser els protagonistes de la pròpia història, malgrat el caràcter universal del seu missatge. En Valor i Vives féu allò mateix que els germans Grimm, Andersen, Hugo, Verne, Dickens, etc. amb eles seues respectives literatures nacionals, UNIVERSALITZAR-LES. Per això és el seu enemic i ho serà sempre. El PP ens vol messells i provincians dominats pels seus amos.

Imatge destacada
Educació i Cultura TWITTER