Anar directament a les notícies

Compromís reclama el cierre de la central de Cofrentes tras un nuevo escape radioactivo

Publicat el en Medi Ambient

El diputado responsable del área de Medio Ambiente de Compromís, Juan Ponce, ha vuelto a reclamar el cierre de la central nuclear de Cofrentes tras el escape de vapor radiactivo producido a las 23:15 horas del pasado martes.

Dicho escape ha obligado a los responsables de la central a parar el generador. La avería se ha producido en el circuito que mueve la turbina, por lo que el escape implica “necesariamente” la emisión de material radioactivo al exterior del mismo, según el diputado, aunque se habría quedado en el interior del edificio de turbinas, tal y como afirma el Consejo de Seguridad Nuclear, sin consecuencias para personas o el medio ambiente.

El diputado ha denunciado que este nuevo incidente en la central nuclear se produce “después haber estado 48 días parada para la recarga de combustible. Apenas dos semanas después de reanudar la actividad vuelve a estropearse. Pensamos que una central que tiene un diseño similar a la de Fukushima y que lleva demasiado tiempo en funcionamiento debería ser jubilada de inmediato, al contrario de lo que decretó recientemente el ministerio de Industria, que fue prolongar su actividad otros diez años”.

 • mike_mico

  Està clar que fa falta un gran subministrament energètic en una societat avançada com la nostra, però és incomprensible com encara hem de dependre d'una energia bruta i cara mediambientalment, que sempre ens té amb l'ai al cor i amb riscos d'accidents sempre fatals per a la població i la natura. Una societat avançada també ha de saber mantenir neta la seua pròpia casa.

 • Joan Blasco i Costa

  Tot i que no estic a favor de l'energia nuclear i si de la ptencialitat de les energies alternatives, i de la inversió en aquestes, així com del reajustament de les polítiques retributives pel consum d'energia elèctrica d'origen nuclear, particularment no m'agrada veure contingut en casellà al butlleti de Compromis, penso que es una línea que no hauriem de travessar.

 • vicente

  La central nuclear de Cofrentes es la ruïna per a tots els habitants del Valle de Ayora-Cofrentes. Tots depenen de la central per treballar o per fer de suministre dels treballadors de la central. Els que no poden aconseguir un lloc de treball alli, emigren. Es una pena que la Generalitat haja oblidat esta comarca i no haja permés l´instal.lació de altres industries alternatives en pobles com Ayora, Jalance o Jarafuel. El futur de la comarca està venut. Jo soc d´allí i he tingut que emigrar. A Joan Blasco li dic que tampoc es per a tant queixar-se del castellà: jo soc bilingüe i la meua llengua materna es el castellà, ja que soc de l´interior de la comunitat, pero valencià davant tot. De vegades pareix que n´hi ha valencians de segona: els de l´interior castellanoparlant.

  • pilar

   tens tota la rao