Bota al contingut principal

En la Comissió de Control de l’Actuació de RTVV de Les Corts que tingué lloc el passat 24 de novembre, el director general d’este ens públic, José López Jaraba va enumerar el llistat de col·laboradors externs a RTVV que participen en les tertúlies i debats que s’emeten a Canal 9.

 Partint d’eixa informació la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha registrat una bateria de preguntes per a conéixer la remuneració que reben cadascun d’estos tertulians per intervenció i quin és el total que han percebut de RTVV per este concepte des de l’any 2008 fins l’actualitat.  

 Segons Oltra “la catastròfica situació financera de Canal 9 està directament relacionada amb l’ús i abús que des dels governs del Partit Popular s’ha realitzat d’este ens públic per a manipular i tergiversar la realitat al seu favor. Un clar exemple d’esta dilapidació de diners públics acompanyada de burda manipulació es produeix en les tertúlies polítiques en què participen col·laboradors externs provinents de mitjans d’extrema dreta”.

 “És per això que des de Compromís hem demanat, nom per nom, saber quant cobren els tertulians per anar als programes de debat de Canal 9, uns debats en què la pluralitat no existeix, on s’arreplega allò que Intereconomía no vol, perquè es veu que són massa de dretes per a estar allí”.

 “Exigim que s’acabe amb l’opacitat sobre el que cobren estos col·laboradors perquè tenim dret a saber quant ens costa als valencians que estes persones extremistes de dreta estiguen donant la seua opinió, normalment sempre en castellà, en les tertúlies de la nostra televisió pública”, ha conclòs Oltra.