Bota al contingut principal

Segons ha assegurat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “des del nostre grup parlamentari demanàrem al Consell l’informe en què s’ha basat la Conselleria de Sanitat per a realitzar una reducció de llits hospitalaris i en contestació el govern valencià ens han fet arribar un pamflet infumable que inclou manipulacions estadístiques i que en cap cas justifica el tancament de 262 llits hospitalaris”.

“El problema és que el govern del PP té la idea de què quan hi ha 15 llits buits en un hospital eixes places hospitalàries ja no són necessaris, sense tindre en compte que els llits hospitalaris mai han d’estar al cent per cent cobertes perquè s’ha de poder afrontar possibles accidents, possibles epidèmies o altres contingències que es poden presentar i que no sempre es poden preveure”.

Per a Oltra “si tots els llits hospitalaris estan coberts la societat té un problema molt greu. Eliminar places hospitalàries perquè no estan contínuament ocupades com ha fet el govern del PP és una irresponsabilitat i un desconeixement absolut de la gestió sanitària”.

“És immoral que el govern del PP estiga retallant en la sanitat pública mentre augmenta el que li paga a les empreses privades que gestionen alguns hospitals públics, mentre no elimina dels pressupostos l’organització d’esdeveniments improductius o continua mantenint una impressionant xarxa clientelar d’enxufats que cobren de l’erari públic”, ha conclòs Oltra.