Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha anunciat que registrarà en Les Corts una sèrie d’iniciatives parlamentàries per a què el govern valencià esclarisca les seues intencions sobre el canvi de la normativa respecte al joc. En este sentit des de Compromís es critica l’ocultisme en la reforma del Decret de la Generalitat pel qual s’articula el joc al País Valencià; per a Morera “és molt poc democràtic que no passe per les Corts una modificació que canvia les condicions de concessió i apertura d’establiments relacionats amb el joc”.

“Sospitem que estem davant un enorme negoci que només afavorirà les empreses que ara ostenten la concessió d’un casino provincial i quatre subseus a cada província, Cirsa, Orenes i Acrismatic. Amb el canvi normatiu que prepara el govern del PP se’ls entregaria a estes empreses en quasi monopoli el sector del joc al nostre territori”.

Segons Morera “els grans perjudicats d’este nou panorama serà el sector de l’hostaleria, que ara mateix complementa la renda amb el joc de les màquines. D’esta manera es pot vore ressentida l’estabilitat laboral de 40.000 treballadors de l’hostaleria i concretament també el sector dels hotels que no tindran llibertat d’establiment”.

“Des de Compromís considerem esta mesura molt preocupant i denunciem que s’està duent a terme totalment d’esquenes al sector que es vorà afectat. En tot este assumpte hi ha alguna cosa rara i ens temem que la Generalitat no està jugant net. Així mateix mostrem el nostre rebuig a expandir el joc de la manera que ho pretén fer el govern del PP, és una irresponsabilitat convertir el País Valencià en una meca del joc”, ha conclòs Morera.