Bota al contingut principal

La Coordinadora Nacional del BLOC JOVE va decidir emplaçar l’assemblea general, que se celebrarà el proper 17 de desembre, a convocar el que, a la pràctica, podria ser el primer congrés de la joventut de Compromís.

En principi, el 17 de febrer estava prevista la celebració del VIIIé congrés del BLOC JOVE. Els i les integrants de les joventuts valencianistes volen provar, però, a donar un pas avant, per sumar tots els joves que ja han confiat en Compromís.

El secretari general del BLOC JOVE i diputat a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha explicat que “ha arribat el moment de prendre decisions; fa molts mesos que els joves d’este país crec que esperen un treball en esta línia. Hi ha molts i moltes joves esperant que concretem com poden sumar-se a Compromís, sense necessitat de formar part de cap dels partits que l’integren”.

Un camí i un disseny conjunts per al congrés
Segons Ferri, “la idea és crear una Comissió Organitzadora del Congrés (COC) oberta a les diferents joventuts, per fer del congrés un punt de trobada dissenyat entre tots els que hi vulguem participar”.

“Hem de fer un procés col•laboratiu, obert i transparent. La joventut demana això: un canvi en la forma de fer política. I ens demana, també, que donem passos avant. Ningú pot negar la importància de la joventut en l’èxit de Compromís. I ara nosaltres hem de saber correspondre, des de la responsabilitat de les organitzacions que l’integrem”.

Per a fer-ho, a més, la coordinadora del BLOC JOVE va preparar un esborrany de reglament precongresual que compartirà amb la resta de joventuts polítiques d’esquerres del país perquè facen aportacions, diguen la seua i dissenyen conjuntament com hauria de ser la cita.

La coordinadora de les joventuts valencianistes va proposar els primers integrants de la COC, entre els que hi ha Helena Malonda (Secretària de Comunicació i candidata al congrés per València les passades eleccions), Pere Fuset (qui fou candidat al Senat per Compromís-Q),Jordi Puig (secretari d’Organització), José Beteta, Maria Silvestre, Robert Penadés, Reis Gallego i Aïda Artola.

Ferri va explicar també que, “com ja vam intentar al VIIé congrés, la redacció de les ponències serà el més participativa possible. En eixe sentit, tenim una experiència a la xarxa que no podem desaprofitar”.