Bota al contingut principal

Des del grup parlamentari Compromís s’ha anat registrant en Les Corts una sèrie de preguntes parlamentàries en relació als impagaments a les distintes organitzacions que presten serveis socials a la ciutadania com ara Cocemfe, AFA Alzheimer o les distintes associacions dedicades als malalts mentals.

Segons ha assegurat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “les contestacions a estes preguntes que ens ha realitzat el Consell són una burla. Nosaltres, en concret, inquirim per la quantitat que es deu, els motius de l’impagament i la data en què es té previst realitzar els pagaments, i el govern del PP és limita a respondre amb un breu text en què es cita la normativa en què es basen les subvencions, sense aportar res més”.

“Ni assumeixen que tenen un deute ni diuen quan ho van a pagar, una actitud vergonyosa i de total menyspreu a la nostra llavor de control de l’executiu i, el que és més greu, de menyspreu a les associacions afectades per estos impagaments”.

Segons la diputada de Compromís “la realitat és que els impagaments per part del govern del PP a estes organitzacions està portant-les a una situació d’extrema gravetat, hores d’ara els membres d’estes associacions no saben que passarà amb els afectats, fins i tot en alguns casos si els malalts que ara estan atenent acabaran al carrer”.

“Des de Compromís exigim que estos pagaments siguen prioritaris per al Consell i es realitzen de manera immediata. Es tracta d’uns serveis socials que hauria de prestar-los la pròpia administració, és inadmissible que damunt que la Generalitat no assumeix directament estes prestacions, a les associacions que realitzen esta funció se les ofegue econòmicament”, ha conclòs Oltra.