Bota al contingut principal

Rafael Xambó, membre del Consell d’Administració de RTVV a proposta de Compromís, ha visitat esta setmana els centres de RTVV en Alacant, dilluns 5, i Castelló, dimecres 7, per tal de vore les instal•lacions i comprovar les condicions en què els treballadors i treballadores despleguen la seua activitat.

A Alacant ha pogut constatar que es disposa d’un edifici que excedeix amb molt les necessitats de la ràdio i la televisió públiques. Xambó ha declarat que es tracta de “quatre plantes per a prop d’un centenar de persones en un edifici llogat la construcció del qual ha anat per compte de RTVV. Dos estudis que només s’usen una volta a la setmana, i un plató gran totalment parat des de fa anys”. També ha assenyalat que la quarta planta es troba tancada, i ha insistit en el balafiament de recursos que implica la manca d’aprofitament que s’està fent de l’edifici.

A Castelló, ha declarat Xambó, “per contra, prop de quaranta persones, personal de la ràdio i la televisió, es troben embotides en una planta baixa i disposen d’un estudi que no s’usa. Com que s’ha retirat la seguretat de l’entrada, els treballadors ja han patit diversos robatoris ja que l’accés des del carrer és ben fàcil”.

El conseller Xambó ha aprofitat aquestes visites per escoltar els treballadors i treballadores i oferir-los el seu ajut en el que puguen necessitar. D’altra banda, atès el fracàs de les TDT, reclama que Canal 9 jugue un paper més actiu quant a la informació i la programació de proximitat. No s’entén que s’estiguen desaprofitant recursos propis que permetrien programes i informatius d’abast supracomarcal i que donarien a la nostra televisió més arrelament a la realitat econòmica, social i cultural dels valencians. “No sembla que la Direcció General tinga la més mínima preocupació per millorar la penetració de RTVV en el dia a dia. Això sí, es creuen que la seua faena és prou si cobreixen les Fogueres de Sant Joan i les Festes de la Magdalena mostrant els membres del Consell que s’hi passegen davant les càmeres”.