Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís va registrar en Les Corts una pregunta dirigida al Consell al voltant del tancament del Centre Reina Sofia per a l’Estudi de la Violència i sobre com es va plantejar la fusió d’esta fundació amb Favide i Tolerància Zero que finalment el Reina Sofia va rebutjar.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, en la seua resposta, el Conseller de Justícia i Benestar Social, Jorge Cabré, indica que es va plantejar la fusió d’estes tres fundacions perquè tenien “semblants objectius” i que el Patronat del Reina Sofia va prendre lliurement la decisió de no fusionar-se amb les altres fundacions; obviant qualsevol responsabilitat com la retallada de les ajudes de la Generalitat a este centre de referència d’estudi de la violència fins deixar-lo morir perquè no contava amb el beneplàcit de l’ala més ultraconservadora del PP.

Segons Oltra “la resposta que ens ha donat el govern valencià a la pregunta sobre la fusió d’estes fundacions és una clara mostra de per a què s’ha creat l’entramat de fundacions públiques de la Generalitat. Estes fundacions han sigut un instrument del govern del PP per a saquejar les arques públiques i l’exemple de la fusió plantejada a Favide, Tolerància Zero i Centre Reina Sofía ho demostra”.

El govern del PP contesta que les fundacions feien la mateixa funció i per tant calia fusionar-les i que una d’elles, el Centre Reina Sofia, es va negar i per això es va tancar, com si no hi haguera una voluntat per part de l’administració autonòmica de carregar-se eixa fundació.

“El més greu és que si el PP reconeix ara que estes tres fundacions feien el mateix quina necessitat hi havia de tindre tres fundacions, amb la despesa que suposen per haver de mantindre a gent enxufada del PP amb un cost econòmic molt gran per a les arques públiques. Cada dia es demostra que el saqueig del PP ha sigut calculat i ha sigut una estratègia per a crear una xarxa clientelar col·locant a gent del PP treballant a costa dels diners públics”, ha conclòs Oltra.