Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha tingut accés a documentació de Fira València que demostra que el Partit Popular no hauria pagat la factura corresponent a la celebració del congrés que els populars celebraren en juny del 2008 a València en què fou reelegit Mariano Rajoy com a president d’eixe partit.

En concret es tracta d’una factura per un import de 568.511,94 euros (annex 1) amb data del 30 de juny del 2008 que el PP no ha fet efectiva a 30 de juny del 2011 i que segons la comptabilitat de Fira València s’hauria classificat com a factura de dubtós cobrament (annex 2).

El portaveu de Compromís a Les Corts, Enric Morera, ha recordat que “Fira València és un consorci format per la Generalitat i l’Ajuntament de València, una entitat que podem considerar pública, en la qual no s’ha de produir tractes de favor cap a ningú, més enllà de les relacions comercials entre empreses”.

“Des de Compromís exigim al Partit Popular que esclarisca esta situació irregular que genera molts dubtes al voltant de la seua gestió de les empreses i organismes públics i que es summa a altres casos de corrupció”.

Per a Morera “en una situació en què el finançament del Partit Popular està en entredit , davall una investigació judicial que ha de determinar si eixe partit utilitzà a la trama Gürtel per finançar-se, l’impagament a Fira València adopta una derivada molt preocupant que obliga a una investigació a fons”.

En este sentit Compromís va a presentar una sèrie d’iniciatives parlamentàries en Les Corts per a què el Consell, com a membre del consorci de Fira València, aporte tota la documentació sobre este impagament. Així mateix el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, presentarà una pregunta parlamentària per a què Mariano Rajoy responga perquè el seu partit no ha pagat a Fira València el congrés de 2008 en què fou reelegit.