Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha presentat hui en Les Corts una Proposició No de Llei signada per la portaveu adjunta, Mónica Oltra, i la diputada, Mireia Mollà, en què es reclama el manteniment de la Biblioteca de la Dona, depenent de la Direcció General de Família i Dona de la Conselleria de Justícia i Benestar Social.

La Biblioteca de la Dona, creada en 1986, és hui dia un referent per a la producció bibliogràfica i documental sobre dones i gènere, així com en l’aportació de les dones a la literatura i a la societat en general i eina imprescindible per a la fonamentació de les polítiques d’igualtat que les diferents administracions han vingut aplicant al nostre país.

Ara en el procés de retallades, que afecten plenament a les polítiques socials, el govern del PP té previst el imminent tancament de la Biblioteca de la Dona. Açò suposaria una pèrdua irreparable per al conjunt del nostre sistema bibliotecari ja que el buit que deixaria no podria ser substituït per cap altre centre en la nostra Comunitat. També suposaria el desaprofitament d’un fons únic i la privació als usuaris d’esta biblioteca d’un imprescindible servei públic lector.

Per tot açò des de Compromís s’insta al Consell a establir els mecanismes administratius corresponents per dotar del personal i recursos econòmics pressupostaris necessaris a la Biblioteca i Centre de Documentació especialitzat en dona i gènere amb l’objectiu de no tancar este centre i mantenir en actiu tots els serveis que ha vingut prestant fins hui a la seua seu de València.