Bota al contingut principal

Compromís ha presentat hui en Les Corts i en l’Ajuntament de València sengles iniciatives (una Proposició No de Llei i una Moció) en què es proposa la congelació dels preus de transport públic per a 2012.

Des de Compromís també es proposa a les dues administracions establir títols de transport gratuïts, per a persones desocupades, estudiants que no tinguen un treball, i persones que en la seua unitat familiar no hi haja cap titular d’un vehicle de tracció mecànica (excepció feta dels vehicles agrícoles).

La diputada Mónica Oltra i la regidora María Pilar Soriano han presentat este matí en roda de premsa estes iniciatives “davant els anuncis de pujades dels preus de transport públics i el perjudici que esta decisió comporta per a l’interès col•lectiu dels valencians i valencianes, sobre tot de sectors més empobrits”.

Segons ha declarat Oltra “la crisi està colpejant de manera especialment greu el nostre territori, sobre tot en allò referent a la desocupació i a la renda per càpita. La mobilitat és fonamental a l’hora de la recerca activa d’ocupació i la possibilitat d’accedir-hi a un lloc de treball. Al mateix temps estem assistint a una caiguda de la renda sostinguda des de fa 15 anys que suposa una pèrdua significativa de poder adquisitiu dels valencians i valencianes”.

“En este context és encara més inacceptable la pujada de preus del transport públic i les declaracions de la gerent de l’Agència Valenciana de la Mobilitat, Mar Martínez, justificant la pujada de preus comparant-los amb els preus de capitals europees són un insult a la intel•ligència per la diferència de rendes amb eixos països. I fan palès també el perquè Martínez no ha comparat els nostres preus amb ciutats com Madrid o Barcelona, que amb un millor transport públic, tenen uns preus inferiors”.

Per la seua banda la regidora María Pilar Soriano ha criticat que “la reducció del pressupost de l’EMT que ha realitzat el govern municipal del PP, juntament amb la reducció de freqüències o la supressió de parades d’algunes línies que suposa donar l’esquena a la mobilitat de l’àrea metropolitana és una política que fomenta l’ús del vehicle particular front al transport públic”.

Així mateix Soriano ha mostrat la seua preocupació per la previsible pujada dels preus abonaments de Valenbisi quan l’Ajuntament de València realitze la renovació del contracte amb l’empresa explotadora del servici el pròxim mes de maig.