Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha presentat una Proposició No de Llei de urgència en Les Corts, en què reclama al Consell que rectifique la seua decisió d’adquirir amb diners públics l’empresa Valmor, al temps que l’insta a no aportar més diners dels valencians i valencianes a la celebració del Gran Premi de Fórmula 1. Esta proposició, en ser d’urgència, podrà ser debatuda pels grups parlamentaris en el pròxim Ple ordinari.

Segons ha declarat Oltra “el Gran Premi de Fórmula 1 a la Ciutat de València, malgrat que en paraules de l’anterior President de la Generalitat, Francisco Camps, no anava a costar diners públics, està gravant les arques públiques d’una manera insostenible per a l’interés general”.

Les seguides fallides de Valmor, l’empresa organitzadora, han estat rescatades amb diners públics, d’esta manera s’han fet servir els recursos de tots i totes en interès particular dels socis d’esta empresa.

Per a la diputada de Compromís “esta situació desaconsella seguir invertint-hi ni un sol euro més en la Fórmula 1, a més que el deute de Valmor l’han d’assumir els empresaris que han fracassat en l’explotació del Gran Premi”.

Segons ha assenyalat Oltra “el forat de l’empresa Valmor està al voltant dels 30 milions d’euros i el que no ens podem permetre els valencians i valencianes és que en este moment en què estem debatent els Pressupostos de 2012 en Les Corts, els quals no donen una resposta satisfactòria a les necessitats socials, educatives i sanitàries, el govern del PP es gaste els fons públics en comprar una empresa ruïnosa”.