Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha participat este matí en una de les assemblees que celebren els treballadors i treballadores de la seguretat i de la neteja del nou Hospital de la Fe per a reivindicar el pagament de les nòmines que encara els deu el govern valencià. Morera ha informat als afectats i afectades que des del seu grup ja han formulat preguntes en el parlament valencià i, a més a més, els ha dit que des de Compromís comparteixen al 100% totes les seues reivindicacions.

Segons Morera, “evidentment, nosaltres volem que la Generalitat siga seriosa, que pague als proveïdors, que pague als advocats, que pague a les farmàcies i que es pague als treballadors i treballadores de la neteja i també de seguretat de la Fe, perquè no és comprensible que no se’ls pague en temps i forma les seues nòmines, malgrat estar fent bé el seu treball”.

El portaveu de Compromís ha assegurat que per a la seua organització, “una prioritat és que la Generalitat pague perquè funcionen bé els serveis, i més encara serveis tan bàsics com són els de la neteja d’un hospital que han venut que és de referència de tota Europa, encara que sembla que és sols de referència en qüestions negatives i sempre per culpa del govern valencià, mai pels treballadors i treballadores que fan una tasca excel·lent malgrat les penúries que passen, entre estes, el no cobrar les seues nòmines quan toca”.

Per a Morera, “que els treballadors i treballadores, que tots els proveïdors cobren en temps i forma ha de ser una prioritat, cosa que no és així, per desgràcia, per al govern d’Alberto Fabra”.

Si la Generalitat no normalitza la situació, els treballadors i treballadores de la neteja faran una vaga el proper dia 19 de desembre. Segons Morera, “això seria molt greu perquè en un hospital no es pot permetre arribar a eixa situació”. Curiosament, el dia de protesta també coincidiria amb el primer dels tres programats per les farmàcies valencianes per a protestar pels impagaments dels medicaments.