Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha destacat hui la importància de “complir els terminis establerts en les obres del Corredor Mediterrani, ja que és fonamental no donar un pas enrere en aquesta infraestructura ara que s’ha aconseguit integrar-la en la xarxa de transport prioritari que cofinançarà la Unió Europea”.

En aquest sentit, Mollà ha recolzat les demandes realitzades ahir des de l’associació Ferrmed de concretar el projecte i construir un tercer carril ferroviari per a mercaderies per a tota la línia, que connecte també els ports i polígons industrials. La diputada autonòmica ha destacat “la necessitat de que el port d’Alacant i l’aeroport de l’Altet queden units també a la infraestructura”.

“És especialment important tornar a reivindicar la urgència del Corredor Mediterrani després de que el vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia, haja posat en interrogant la inversió que li pertoca a la aquesta administració”, ha apuntat Mireia Mollà, que ha recordat que “després de perdre 15 anys molt valuosos en la construcció d’aquesta xarxa ferroviària perquè PP i PSOE no apostaren clarament per ell, no podem consentir ni un retard més”.

La diputada de Compromís ha assenyalat que “la construcció de la infraestructura és vital per a aconseguir la nostra eixida de la crisi, per revitalitzar l’economia alacantina i de la resta del País Valencià i per això seria un greu error no centrar els esforços de totes les administracions en impulsar-la”.

Mireia Mollà, que ha recordat que a Alacant s’han de solucionar problemes de traçat com són les pendents i el rodeig de 150 kilòmetres que s’ha de fer actualment, ha explicat que “Compromís ja ha reclamat la posada en marxa d’un pla industrial i un pla agrícola que garantisquen que els nostres sectors productius estaran desenvolupats quan arribe el Corredor Mediterrani i puguen aprofitar la infraestructura, perquè no volem que Alacant siga un apeadero, sinó un agent actiu dins d’aquesta xarxa ferroviària”.