Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís consideren que la rebaixa de la solvència del País Valencià per part de les agències de qualificació es deu a la “insolvència manifesta” del Consell, així com a la “incapacitat” del Govern valencià de generar confiança.

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha assegurat que no dóna “cap crèdit al que puguen dir unes agències de qualificació” que, en la seua opinió, “no mereixen cap confiança”. No obstant açò, independentment de la qualificació de les agències, Morera entén que l’Executiu de Fabra “no ofereix confiança”.

“No inspira cap confiança un govern que no fa cap inversió productiva, que no té solucions per a la gravíssima situació de deute i que, no obstant açò, gasta 209 milions d’euros en grans esdeveniments i saraos”, ha ressaltat.

Per a Morera, “la situació és molt crítica, molt preocupant i tenim un govern, el del PP, amb encefalograma pla”, a pesar que “cal donar confiança per a eixir de la crisi”.

El dirigent de Compromís també ha reclamat d’una forma “contundent i clara”, al Govern “morós” d’Espanya “que pague a la Generalitat el fons de competitivitat perquè faça front als pagaments als proveïdors, a les farmàcies, la llei de dependència”, ha conclòs.