Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha presentat hui en Les Corts una Proposició No de Llei en què insta a la Conselleria de Governació a readmetre immediatament els 42 treballadors dedicats a la prevenció d’incendis forestals de l’empresa pública Vaersa que han sigut acomiadats.

Segons ha recordat la diputada Mireia Mollà “els membres de les Unitats de Vigilància van ser informats del seu acomiadament mitjançant missatges als seus telèfons mòbils. Un fet insòlit que mostra el menyspreu per part de l’empresa i de la Conselleria que ho ha permès, cap a la labor d’un col•lectiu que s’ha dedicat amb professionalitat durant els últims anys a la prevenció i extinció d’incendis al nostre territori, extrem que tindrà conseqüències humanes i forestals”.

“Estos acomiadaments també són un despropòsit des del punt de vista econòmic, ja que, com han assenyalat els sindicats, la decisió de no invertir els dos-cents mil euros que suposaria mantenir els treballadors en el seu lloc durant els tres mesos que resten de campanya, resulta el doble de car que el cost dels acomiadaments”.

Els agents socials apunten que estos acomiadaments venen motivats per les diverses sentències judicials que reconeixen a este col•lectiu, dedicat a la vigilància forestal, com a personal fixe després de catorze anys d’eventualitat i conflictes.

Els treballadors ja han advertit que van a emprendre accions judicials que, de resoldre’s de la mateixa manera que en l’àmbit de les empreses públiques de Catalunya, podrien quintuplicar el cost de les indemnitzacions, superant previsiblement el milió d’euros.