Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha avançat hui que la seua formació presentarà tant en el Congrés dels diputats com en el parlament valencià iniciatives per a què les administracions vetllen per a què no es venguen i distribuisquen obres de caràcter homòfob.

Esta iniciativa de Compromís sorgeix arran de la polèmica suscitada per la venda en algunes llibreries i grans magatzems d’un llibre que tracta la homosexualitat com una malaltia i planteja un mètode de sanament.

Segons ha assenyalat Ferri “el nostre Codi Penal en l’article 510 estableix que qui promoga odi o calumnies a qualsevol col•lectiu incloent aquells relacionats amb l’orientació sexual comet un delicte. Així que el fet de tractar l’homosexualitat com a malaltia quan no ho és segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) s’hauria de considerar un delicte”.

“Però la responsabilitat penal d’un llibre que proposa un mètode de sanament per a l’homosexualitat pot ser encara més gran ja que este tipus de teràpies estan desaconsellades per l’OMS per induir al suïcidi entre altres perjudicis per a la salut”.

Per a Ferri “el qüestionament d’este llibre no té res a veure amb la llibertat d’expressió si no amb ser còmplice d’un delicte d’odi. Des de Compromís entenem que no es pot permetre la difusió d’este tipus d’obres i per això reclamem la intervenció de les administracions públiques”.