Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha votat en contra dels pressupostos de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, circumstància que és dóna per primera vegada, ja que com ha explicat el representant d’esta formació Rafael Climent, “nosaltres en tots els anys que portem en esta institució hem apostat sempre pel consens, però ens era impossible donar suport a este pressupost per la situació insostenible en què els deutes de la Generalitat han situat a la FVMP”.

Segons recorda Climent “l’administració autonòmica té un deute de quasi 11 milions d’euros amb la FVMP, el que suposa un abandonament absolut del municipalisme per part del govern autonòmic del PP”.

“Una altra condició que vam posar per a donar suport als pressupostos era que l’ERE que es vol aplicar a la FVMP fora consensuat amb el Comité de Treballadors, circumstància que no s’ha donat”, ha assenyalat el representant de Compromís.

“L’impagament de la Generalitat ha abocat a la FVMP a una situació alarmant de falta de liquidesa que afecta directament al dia a dia del municipalisme valencià ja que hem de recordar que amb eixos fons els ajuntaments han d’oferir serveis, entre d’altres, relacionats amb la dependència o la immigració”.

Climent ha reclamat a la presidenta de la FVMP, Elena Bastidas, que exigisca al Consell el pagament dels seus deutes amb este organisme i en eixe sentit ha demanat una reunió urgent dels representants de la FVMP amb el President Fabra.