Anar directament a les notícies

Compromís demana una compareixença urgent sobre el rescat econòmic del Consell

Publicat el en Economia i Ocupació

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, Mònica Oltra, ha demanat una compareixença urgent del conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, “perquè diga la veritat, perquè explique quina és la situació real de les arques públiques valencianes i també informe per què s’ha demanat un rescat de la Generalitat per part del Tesoro Público”.

Segons Oltra, “les informacions del rescat han confirmat tot allò que ha estat denunciant i advertint Compromís a les Corts Valencianes des de fa més d’un any. El rescat deixa en evidència a Camps i també a Fabra, que han mentit en reiterades ocasions a la societat valenciana dient-nos que estàvem molt bé i que seríem els primers en eixir de la crisi. Els fet, demostren tot el contrari”.

La portaveu adjunta de la coalició valencianista, progressista i ecologista al parlament valencià assegura que la situació de les arques valencianes “és molt preocupant i el gran forat que han deixat els diferents governs del PP no el poden investigar els economistes, ja és competència dels astrònoms per les seus dimensions desproporcionades”.

Segons Oltra, “cal un exercici de sinceritat per part del govern valencià, perquè sabent la veritat serà la única forma de poder fer propostes i polítiques per a eixir d’eixa situació catastròfica en la qual ens trobem i de la qual totes i tots sospitem que si sumen els imports de l’institut Nóos, Gürtel, Brugal, Emarsa, Calatrava i altres tants casos eixiran els milions que el Consell deu als bancs i que no pot pagar”.

També des de Compromís demanaran explicacions, mitjançant el seu diputat al Congrés, Joan Baldoví, per a saber per quins motius l’executiu central aprovà un rescat el dia 28 de desembre sense fer cap publicitat de l’acció, malgrat l’extrema gravetat de la qüestió. Així mateix, Baldoví preguntarà pels criteris del Tesoro Público i les dades que disposa per a posar en marxa eixe rescat, quan a València s’ha negat que s’haja produït eixe succés.

 • Dentrtt

  Ens han saquejat i arruïnat i ací no pasa res. En fi.

 • Ciutadà Valencià

  I als qui religiosament voten i han votat sempre PP, sense admetre cap crítica, sense cap dubitació… Encara no els cau la cara de vergonya i d'indignació? De vergonya per haver donat suport a aquesta colla de botiflers pancastellanistes, lladres, corruptes i pèssims gestors que ens han dut a la ruïna… D'indignació per com se'ls pixen al damunt sense cap contemplació, com els han utilitzats, com els tracten d'imbècils, com se'ls burlen… Aquest exèrcit de ximples útils al servei del PP que tan abundós és al País Valencià, prendrà consciencia ara de com han contrubuït a la desfeta del nostre -i seu encara que no vulguen!- país?

 • Ciutadà Valencià

  Per cert, no trobeu surrealista que el govern de l'Estat (Espanya) que ens té espoliats i que està governat pel mateix partit que ens ha dut a la ruïna (el PP) siga qui ens vinga a rescatar…? Surrealista i vergonyós, quina indignitat.

 • yusep

  igual es tracta d' una "inocentada" a mi lo d'un rescat el dia 28 de desembre sense fer cap publicitat em sembla poc seriòs. Al final me n' aniré a Australia, o se'n van ells o me'n vaig jo!!

 • RobinHoodofSherwood

  Xe, mira que si a la nostra terra hagueren posat l'Impost de Successions igual per a tots, ara tindriem mes diners al calaix. Em poden explicar perquè els valencians que hem tingut que emigrar ens expòlien mentre als que es queden a caseta tenen una bonificació del 99 %? On queda l'article 31.1 de la Constitució? Si els nostres cervells PP-pensants hagueren tingut mes cap, hagueren posat una bonificació del 75% sense discriminar ningú (que està molt be per evitar el caràcter confiscatòri de la tarifa estatal d'eixe impost) i ara el calaix estaria mes plé. Els ho diu un valencià que li expoliaren 60.000 euros enlloc dels 600 que paguen tots els que es queden a caseta. Què voleu que pense? Vos garanteixo que inverteixo part de la meua herència en un "Edge-Fund" que aposta per la quebra de la Generalitat Valenciana, a veure si així els canvien a tots per gestors del Banc Central Europeu. No tenen perdó de Deu i el meu cas es una mostra de la mala política fiscal que s´ha portat a casa nostra. Es com si m'obligaren a comprar "bons patriòtics" a interés negatiu. Son uns cinics i uns porcs botiflers.
  Un comentari per la Mònica, la Mireia, i el Joan, per favor, no pareu de denunciar el que passa a casa nostra. Jo per la meua part, l'unica eixida que tinc es demanar l'empar del Tribunal de Justicia de l'Unió Europea. Si els guanyo el pleit, exigiré que demanen perdó.

 • Rafa

  Bé comencem l'any…i continuen sense assumir les responsabilitats, perquè la situació l'han provocada els del PP, ells han decidit gastar els diners i ara no prentrendran que siguem nosaltres qui hagen d'afrontar les seues festes, saraos i altres…

 • ramon

  no entiendo el nivel cultural de los valencianos, dentro de los que me encuentro, de todas formas ya os digo yo que con todas las noticias que salen de nuestra comunidad, realizamos elecciones autonomicas en 2-3 e iban a ganar los mismos delicuentes que hay ahora, y conociendo el nivel del valenciano, dentro de los que me encuentro, no me equivocaria que dijera, que ganarian con la misma diferencia o mas que en las de mayo, en fin somos los valencianos, aunque podemos añadirlo al resto de españa, donde mas roban en donde sacan todavia mas diferencia, spain is different

 • David

  Pagant 2383 milions d’Euros a l’estat espanyol que no retornen, no se jo qui rescata a qui….

 • Cagen l'ostia

  La mare que els ha parit

 • maria

  esta gentuza, poque es lo que son, como no se les cae la cara de vergüenza?? Como son capaces de gastar el dinero de todos los valencianos en "sus cosas", tales como caso Gürtel, Brugal, Noos, un Agora que nos cuesta una millonada y nadie sabe para que sirve, formula 1 de la que todos chupan, viaje del Papa del que todos chupan,… y un largo etc, y ahora decir que estamos ante una crisis sin precedecentes??? Claro que estamos ante una crisis sin precedentes por todo lo que ustedes se han llevado. Es indignante.

 • Isabel

  En efecte, nosaltre paguen i paguem i mira que tenim, ni la llei de dependencia, ni els ordinadors que oferia el misnisteri, per què dia el saberut que eren molt menuts, i ara que….

 • manolisa

  Vivimos en MATRIX

 • QUE POCA LLUM

  Que vergonya!, estic indignada. Sempre a pagar els FUNCIONARIS. Que no tenen més recursos, són uns BORDERLINE = PP. Per qué no tiren als politics, per qué no lleven les diputacions, que ens xuplen i ens desuquen. Com sempre retallem el sou als fucionaris i que els fotiguen.

  • A FOSQUES

   Els funcionaris només…? Ja hi tornem…? Mira per la finestra, xiqueta, i veges com estan els no funcionaris… I no, no tinc cap interès en que els funcionaris estiguen malament, però trobe indecent que amb la que ens està caient a TOTS al damunt alguns només penseu en els funcionaris.

   • Maria Josep

    No és el meu cas, per sort. Però t'has parat a pensar en la situació d'un interí a 200 km del seu lloc habitual de residència cobrint una vacant fins al 30 de juny i a mitja jornada? En conec un grapat i crec que, després de pagar lloguer, gasolina i…retallades no sé si els compensa més quedar-se a casa. Hi ha molt de tòpic barat que circula per ahí…I és tan populista apuntar-s'hi com retallar l'estat del benestar carregant-se la funció pública.

 • Josep Ricard

  cada cop estic més orgullos d´haver votat Compromís !!!

 • Josep Vi

  Alguna vegada trobarem la forma de que la gent deixe d'estar tan cega ?. a aixo és a lo que hauriem de dedicar tos els esforços com si estiguerem buscant la vacuna del càncer o del VIH…Però amb esta manipulació mediàtica i estos votats del PP vells i incults (tot i que també joves inculs) ho portem malament.