Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha instat este matí al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que exercisca “com el que és, el màxim representant del poble valencià i defense la nostra autonomia. Si el govern va a controlar els pressupostos, no serveixen per a res les Corts ni el que van votar els ciutadans i ciutadanes al maig de 2011 i això no ho podem permetre”.

Per al líder valencianista, “la proposta del govern de Rajoy és una reedició del Decret de Nova Planta, instigat per les forces centralistes que pretenen acabar amb la democràcia, el consens institucional i l’estat plurinacional de les autonomies, aprofitant-se de l’excusa del dèficit i de d’altres ardits”.

Per este motiu, Morera ha instat al president de la Generalitat que, si el govern de Rajoy segueix amb el projecte de controlar els pressupostos de les autonomies, “presente un recurs a esta tremenda il•legalitat en el Tribunal Constitucional, com ja han anunciat que faran altres comunitats que sí que s’han manifestat en la defensa de la sobirania dels ciutadans i ciutadanes que van triar els seus parlaments perquè estos legislen i no que es faça tot des de Madrid, com se solia fer abans de la democràcia”.

Morera ha recordat que, en estos moments, “la Generalitat Valenciana es pot considerar com que està intervinguda, i això és fruit del balafiament i la incompetència de gestió del govern valencià de Francisco Camps, a qui estan jutjat estos dies, i el seu successor, Alberto Fabra. I mentre, les Corts estan paralitzades fins a febrer, quan la situació és d’una extrema gravetat i hauríem d’estar funcionat per analitzar la realitat i arribar a consensos importants per salvar la nostra terra”.