Anar directament a les notícies

Compromís acusa a la Generalitat d’arruïnar els emprenedors valencians

Publicat el en Economia i Ocupació

• Fran Ferri: “El govern del PP té la cara dura d’anunciar per a demà un decret de recolzament als emprenedors quan encara no ha pagat les ajudes de 2010”

El grup parlamentari Compromís ha qualificat de desvergonyiment absolut l’anunci del govern del PP de l’aprovació per a demà divendres d’un Decret-Llei de Mesures Urgents de recolzament als Emprenedors, Microempreses i PIMEs, ja que l’IMPIVA encara deu les ajudes de 2010 als emprenedors i a les empreses valencianes.

Segons ha assenyalat Fran Ferri, diputat de Compromís “el Pla que demà aprovarà el Consell és una nova cortina de fum. Una burla als emprenedors que encara estan esperant que se’ls pague el què se’ls deu de 2010. Algunes empreses s’han posat en contacte amb nosaltres per denunciar que estan asfixiades i que si la Generalitat no paga immediatament les ajudes aprovades, hauran de baixar la persiana.”

Especialment sagnant és el cas de les ajudes de 2010 per a la creació d’empreses de base tecnològica (CEBT 2010). La línia pressupostària era de prop de 14 milions d’euros. Es tracta d’una línia per a crear empreses d’alt valor tecnològic (és a dir, d’ocupació de qualitat). Molts emprenedors van crear empreses perquè amb aquestes ajudes podien pagar gran part de les despeses derivades de la seua creació. Confiaren en la Generalitat per crear la seua empresa i ara resulta que no han vist encara ni un euro. Moltes d’elles han hagut de recórrer als bancs però aquestos ja no accepten el paper de reconeixement de deute de la Generalitat perquè la seua credibilitat financera és nul•la i les entitats bancàries no confien en què finalment vagen a pagar les ajudes promeses.

Per a Fran Ferri: “si l’IMPIVA encara no ha abonat les ajudes als emprenedors que de bona fe i amb molt d’esforç crearen una empresa fa ja més de dos anys i ara han hagut de tancar la persiana pels impagaments, quina credibilitat té ara la Generalitat per presentar un nou Pla Valencià de l’Emprenedor dotat, segons el vicepresident Ciscar en 70 milions d’euros? Quin emprenedor s’arriscarà a crear una empresa usant aquest Pla, fins i tot hipotecant les seues propietats particulars, tenint en compte que molts dels seus companys dels anys anteriors estan asfixiats pels deutes de la Generalitat?”

Per tot això, des de Compromís s’exigeix al govern valencià que deixe de presentar Plans que no va a complir i que són únicament propaganda i que pague ja el que deu als emprenedors valencians. Animem així mateix a les empreses a que facen arribar les seues denúncies a Compromís i també que vagen als tribunals per reclamar el deute. Finalment, en paraules de Fran Ferri: “No calen nous plans de l’emprenedor, el que cal és que paguen el què comprometeren a les empreses els anys anteriors. Fins que això no ocòrrega el Consell no té cap credibilitat.”

  • RobinHoodofSherwood

    Son lamentables i patètics, han tingut molts anys per a dedicar una "mica" de les plusvàlues del "boom" de la rajola i no ho han sabut fer. No se com qualificar-ho, ineptitud, incompetència, malbaratament dels diners publics, no ho se. S'ha de tindre el cap ple de serradura per a fer eixes coses i per a no entendre que ens cal CANVIAR D'UNA PUNYETERA VEGADA EL MODEL ECONÒMIC. La millor sortida es com varen fer fa anys països con Finlandia, Suècia, etc., apostar per l'alta tecnologia. Que es molt complicat i no sempre es te exit? D'acord, però mirem on ens ha portat el model de la rajola, la festa, el turisme, i els grans esdeveniments! Per a aquestes coses estava el diner public i no per a malbaratar-lo. Francament, feu una oposició forta i denuncieu tot eixe desgavell.
    Un consell als emprenedors, per experiènci pròpia, entenc que es complicat però no descarteu la possibilitat dels crèdits NEOTEC del CDTI. Son molt selectius i busquen realment "high-tech". Entenc que amb les retallades ho posaran molt mes difícil, però si el projecte es bò, deurieu intentar-ho. Jo n'estic molt content. Molts d'ànims i em solidaritze amb les vostres reivindicacions.

  • Jesus

    Investigueu a Fira de mostres de valencia i voreu la merdera que hiha, tots el familiars de cotino, bARBERA, …. i amics del opus, el palma arena, es una merda al costat del robat a fira.