Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha demanat un informe als serveis jurídics de les Corts perquè es pronuncien sobre el fet que les retallades aprovades pel Consell afecten també al personal del legislatiu autonòmic, la qual cosa considera “un atac a la separació de poders”. Els altres dos grups de l’oposició s’han unit a esta sol•licitud en entendre que podria existir “algun tipus d’il•legalitat” en açò.

La síndica adjunta de Compromís, Mònica Oltra, acompanyada pel portaveu del grup, Enric Morera, ha denunciat en la roda de premsa posterior a la junta de síndics que el decret de mesures contra el dèficit, que es debatrà dimecres en el Ple, situa a la Comunitat Valenciana “als peus de la recessió”. Sobre este tema, ha assegurat que d’una crisi com l’actual “solament s’ix enfortint al sector públic i a les rendes del treball”.

Respecte al decret de suport als emprenedors, que també es debatran dimecres en el Ple, per a Oltra solament és “una maniobra de distracció per a evitar el debat de les retallades”. A més, ha criticat que es parle d’incentius a emprenedors “quan encara no s’han pagat les ajudes de 2010”, la qual cosa, segons ha assegurat la diputada de Compromís, ha obligat a algunes empreses a tancar.

Un altre tema abordat en la Junta de Síndics ha sigut la Comissió d’Investigació sobre l’empresa pública Emarsa , ja que Compromís ha demanat que es pose en marxa este mes de gener de la mateixa manera que s’ha fet amb la de la CAM.