Bota al contingut principal

Els grup parlamentari Compromís en Les Corts Valencianes ha presentat una Proposició No de Llei perquè el Consell realitze les gestions adients davant Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per la inclusió immediata de tots els municipis de l’àrea metropolitana de València dins de la zona tarifària A.

Recentment els plenaris dels ajuntaments de Paiporta, Picanya i Torrent, per unanimitat, han aprovat, a proposta de Compromís, mocions on es denuncia el greuge econòmic que pateixen els ciutadans de les esmentades poblacions en l’ús dels serveis que presta FGV mitjançant Metrovalència en estar inclosos en la zona tarifària B.

Compromís denuncia que les zones tarifàries de Metrovalència no responen a criteris de rendibilitat (quantitat de persones usuàries) ni de distància del viatge, sinó que sembla un disseny fet a mida per a les persones residents en la ciutat de València, llevat de les excepcions d’Alboraia i Mislata que sí entren en la Zona A.

D’esta manera, malgrat ser les línies que van a Torrent unes de les majors en nombre d’usuaris i la distància amb València en molts casos suposa trajectes menors que els desplaçaments interns municipals del Cap i Casal, hi ha un encariment del bitllet que penalitza els usuaris de l’àrea metropolitana.

Els portaveus de Compromís a Torrent, Paiporta i Picanya, Vicent Beguer, Isabel Martín i Xavier Rius, han mantingut una reunió amb el portaveu adjunt de Compromís a Les Corts, Juan Ponce, per explicar la problemàtica i establir estratègies conjuntes per a reclamar la revisió de les zones tarifàries.

Segons ha declarat Ponce “no és just que en l’actualitat li resulte més gravós a un ciutadà de Paiporta anar al Cementiri General (dues parades) que creuar tota València d’est a oest”.

“En este sentit –ha afegit el diputat de Compromís- reclamem que el concepte de transport públic no tinga un disseny basat en la municipalitat de València i s’adopten altres criteris. Proposem una revisió que contemple com a paràmetres per establir les zones tarifàries, la quantitat de viatgers i la distància entre parades, d’esta manera es garantiria una equitativa distribució del servei prestat”.

Des de Compromís es considera que, atenent el suport municipal unànime que ha rebut esta proposta als municipis on ha estat presentada, també serà aprovada per tots els grups a Les Corts Valencianes.