Anar directament a les notícies

Compromís assegura que Camps va fer testimonis falsos al juí al dir que ell no signava contractes

Publicat el en Llibertat i Igualtat

En la celebració del juí a Camps i Costa, l’ex president de la Generalitat va assegurar davant del jutge que ell no signava els contractes del govern valencià, que això era una qüestió tècnica de la qual s’encarregaven persones responsables de les diferents delegacions. Per contra, hui s’ha sabut mitjançant la premsa valenciana que l’ex cap del Consell va signar el contracte de la Fórmula 1 el dia d’abans de presentar la seua dimissió.

El portaveu del grup parlamentari Compromís, Enric Morera, considera que la mentida de Camps “és molt allargada i molt descarada. No va tindre problemes en mentir en les Corts Valencianes respecte a la trama Gürtel i la seua relació amb els caps d’eixe muntatge i ara, a més a més, es comprova que també no ha tingut cap mirament a l’hora de mentir davant d’un jutge i dir que ell no signava contractes, quan hui s’ha demostrat tot el contrari”.

Morera considera que l’ex president del Consell i ex president del PPCV, si es demostra que va signar el contracte amb Ecclestone, Camps haurà fet un fals testimoni en el tribunal i, per tant, la fiscalia té motius de sobra per a recórrer la sentència absolutòria perquè Camps no ha dit la veritat.

A més a més, des de Compromís apunten que, de demostrar-se la nova mentida de Camps, “el més correcte seria que abandonara el Consell Jurídic Consultiu, del qual és membre i, si és cert que ha mentit a un jutge, no és la persona més adient per a estar en eixe càrrec”.

Paral•lelament a estes afirmacions, Morera ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries per aclarir la implicació de Camps en la signatura d’estos contractes. “Necessitem que el successor de Camps ens diga la veritat, cosa poc habitual en el PP valencià. Volem saber si realment va signar la pròrroga del contracte de la Fórmula 1 fins al 2019 i si existeix algun document del Consell que done suport a eixa pròrroga”.

També, Morera ha preguntat si la pròrroga signada per Camps “compta amb l’oportuna fiscalització per part d’un tècnic competent i si existeix una dotació pressupostària per a les carreres”. Però la pregunta més important, segons Morera, “és saber si el president de la Generalitat té potestat i competències per a signar acords que comporten un compromís de despesa amb càrrec a exercicis futurs”.

Vista l’acció de Camps, “des de Compromís no dubtem que existisquen altres contractes o convenis signats per Camps amb càrrec a exercicis futurs en els quals ell ja no és president, i per això ens agradaria que l’actual president, en un exercici de transparència i de responsabilitat política ens diga si existeixen, amb qui s’han signat, amb quins imports i quan es varen signar”, segons ha declarat Morera.