Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Oltra, el portaveu del Compromís a la Diputació de València, Emili Altur i el portaveu del Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, han mantingut hui una reunió de treball amb l’Associació de Comerciants, Industrials i Professionals del Marítim (ACIPMAR), la Plataforma Salvem El Cabanyal i l’Associació de Veïns del Cabanyal-Canyamelar.

Esta reunió ha vingut precedida per una visita als llocs més emblemàtics del Cabanyal dels representants de Compromís acompanyats per veïns i veïnes del barri.

Joan Boldoví ha assenyalat que “en esta reunió hem volgut escoltar al teixit social i veïnal del barri per a establir estratègies conjuntes que ajuden a preservar i rehabilitar el Cabanyal”.

Baldoví ha assegurat que en la seua tasca com a diputat al parlament espanyol va a seguir la línia que ha dut Compromís fins ara en les institucions valencianes i va a presentar iniciatives al Congrés per a reclamar al govern central “que realitze inversions per a la rehabilitació arquitectònica i social del Cabanyal i s’abandone el descabellat projecte de prolongació de l’Avinguda Blasco Ibáñez”.

Per la seua banda la diputada autonòmica, Mónica Oltra, ha afirmat “que els problemes del Cabanyal els ha generat l’encabotament personal de Rita Barberá en prolongar l’avinguda passant per damunt de la idiosincràsia del barri. Barberá ha aplicat un xantatge vergonyós als veïns i veïnes del Cabanyal, o acceptaven la seua barbaritat de projecte o deixaria que el barri se’ls caiguera damunt”.

“Des de Compromís seguirem lluitant per mantindre la història i el patrimoni del Cabanyal i en este sentit reclamem que des de les administracions s’aposte per revertir la situació del barri amb inversions que repercutisquen sobre la seua revitalització”, ha conclòs Oltra.