Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la negativa manifestada per la portaveu adjunta dels socialistes al parlament valencià, Cristina Moreno, “és producte de l’agenda oculta i dels pactes als que han arribat els populars d’Alberto Fabra i els socialistes d’Alarte per a renovar els membres del Consell d’Administració de RTVV. D’eixa forma, el PSOE valencià deixa perdre una oportunitat històrica per a tindre majoria al consell d’administració i fer de RTVV un instrument plural, al servei de la llengua, de la cultura i de la ciutadania”.

Morera també ha assegurat que, tal com informen hui alguns diaris valencians, “el PP va proposar al PSOE d’Alarte deixar-nos fora del Consell Valencià de Cultura, cosa que finalment si que aconseguiren els populars, fent gala una volta més del menyspreu del PP a les institucions i a la democràcia, per això, i vist el poc de respecte que té el PP al joc democràtic, no és una proposta fora de lloc el poder bloquejar el nomenament dels nous membres del consell d’administració de RTVV. Eixa fidelitat que li demostra el grup socialista és perquè tindran alguna contraprestació assegurada”.

En eixa línia, el síndic de Compromís considera que no es dóna una situació de consens “perquè el PP no pot donar lliçons d’això ni pot demanar consensos quan fa tot unilateralment, sense comptar amb la resta de grups parlamentaris i prova d’això és l’ERO a RTVV, que el vol fer sense parlar i sense comptar amb les opinions de la resta”.

Respecte a RTVV, el portaveu de Compromís també ha registrat en les Corts Valencianes una petició de documentació, “per a saber el nom i cognoms de les persones que cobren pel simple fet d’anar a tertúlies i programes de la ràdio i de la televisió com a comentaristes. Sabem que en són molts, no estan en la plantilla de treballadors de l’ens públic però cobren tots els mesos per anar a dir la seua i encara que no ens diran la quantitat, no ens poden negar la relació d’eixes persones que tots els mesos reben diners que són públics”, ha afegit Morera.