Anar directament a les notícies

Compromís lamenta que siguen les grans elèctriques les que dirigisquen la política energètica del govern de Rajoy

Publicat el en Medi Ambient

El diputat de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, ha votat en contra de la moratòria de les energies renovables que ha presentat el govern de Rajoy. Segons el parlamentari valencianista, “és una mesura injusta, retrògrada i que beneficia només a un grup de companyies elèctriques agrupades en una associació, que sembla que són les que dirigeixen la política energètica del govern de Rajoy. A més, esta moratòria no va a solucionar cap problema de dèficit de tarifa però si que posa en perill molts llocs de treball”.

Baldoví ha donat la benvinguda al PSOE al grup de partits que s’oposen a la moratòria i ha recordat que, amb el govern socialista de Rodríguez Zapatero, va imposar una reducció de la tarifa als productors d’energia fotovoltaica, malgrat existir un acord de 2007 que garantia esta tarifa durant un termini de 25 anys. Segons el diputat de Compromís, “en el seu moment, el PSOE va perjudicar a les energies renovables, encara que si s’oposen a la moratòria els hem de donar la benvinguda per eixe canvi d’opinió, que és positiu i d’agrair”.

Des de Compromís consideren que el govern central, “a més de defensar a les grans companyies elèctriques, que tenen grans beneficis a costa de l’estat, dels consumidors i el medi ambient, l’executiu de Rajoy demostra que no té ni idea del potencial de les energies renovables com una font de generació de recursos elèctrics i també de creació i manteniment de llocs de treball. Amb la votació que s’ha produït este matí al Congrés, Rajoy i el PP han condemnat a moltes persones a perdre els seus llocs de treball i posa en perill la pervivència d’empreses, tot el contrari al que necessitem en este moment de greu crisi econòmica”.

El parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha anunciat que presentarà preguntes i iniciatives “per a defensar el sector de les energies renovables, per ser una indústria necessària, amb futur, productiva, respectuosa i que, a més, genera ocupació mentre que el PP amb iniciatives com l’aprovada hui, es dedica a destruir llocs de treball”.