Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat hui una petició de compareixença en Les Corts Valencianes dels alts càrrecs del govern central que estan tutelant els comptes de la Generalitat: Marta Fernández Currás, secretària d’Estat de Pressupostos i Despeses; Antonio Beteta, secretari d’Estat d’Administració de l’Estat; Enrique Ossorio, secretari general de Coordinació Autonòmica i Local i Íñigo Fernández de Mesa, secretari general del Tresor i Política Financera.

Segons ha assenyalat la diputada de Compromís, Mireia Mollà, “davant de la nefasta situació econòmica de la Generalitat el govern central ha designat a quatre des seus alts càrrecs que tenen com a missió controlar l’evolució de l’endeutament i l’estat de la tresoreria de la nostra administració autonòmica, ja que pel que es veu el govern de Mariano Rajoy no es fia del Consell”.

“Estos quatre alts càrrecs –ha afegit la parlamentària- tenen ara l’última paraula en la política econòmica del Consell i són els que estan decidint sobre l’elaboració dels pressupostos, els retalls, la fiscalitat o els calendaris de pagaments”.

Per a Mollà “és vergonyós que la mala gestió que ha realitzat el govern del PP a la nostra comunitat haja portat a què el govern central haja hagut de recórrer a tutelar la gestió econòmica del Consell. Des de Compromís considerem que amb esta situació podem considerar que la nostra economia està intervinguda, així que exigim que s’informe detalladament en el parlament valencià sobre el control a què estan sotmesos els comptes de la Generalitat i és per açò que demanem esta compareixença”.